האם חקירה שנסגרה בגין אחזקת סמים קלים תופיע ברישום הפלילי שלי?

|

רישום במשטרה

אנונימיות 11/08/10
לפני כמה חודשים נתפסתי ועוכבתי לחקירה בגין אחזקת סמים קלים. החקירה הייתה על "אחזקתשימוש בסמים לצריכה עצמית", החקירה נסגרה חודש לאחר מכן, במכתב שהודיע על סגירת החקירה צויינה סיבת סגירת החקירה כ"נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירה והעמדה לדין" ובזאת נגמר העניין. כמו כן צויין במכתב שכיוון שהעניין נסגר מהסיבה הזאת הוא לא יופיע ברישום הפלילי שלי אלא יישאר ברישמויה הפנימיים של המשטרה.
אם אני מתמיין לעבודה בביטחון ואני חותם על טופס ויתור סודיות ושיש להן זכות לבדוק אם יש לי רישום פלילי במשטרה, האם הם יכולים ליראות את החקירה שהייתה אם צויין שזה לא יופיע ברישום הפלילי שלי?

רישום משטרתי

עו"ד איתמר סיון מנהל 11/08/10
מדובר ברישום משטרתי פנימי, אליו חשופים מספר מצומצם של גורמים (בעיקר כוחות ביטחון). אם מדובר במיון לעבודה במקומות אלו, הם יהיו חשופים. אם מדובר בעבודת שמירה סטנדרטית יותר, הם לא אמורים להיות חשופים למידע הזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מרשם פלילי

דנה שביט, עו"ד 12/08/10
שלום לך,
הגופים הרשאים לראות את התיק הסגור הינם:
היועץ המשפט לממשלה, משטרת ישראל, השב"כ, משטרה צבאית, מחלקת בטחון שדה של צה"ל לצורך חקירות בטחוניות, קצין מבחן, חוקר מדעי (בסוגי מחקר) וכן מנהל הרשות להגנה על עדים.

באשר לעבודת הביטחון כעולה משאלתך, הרי שיש לדעת האם מדובר בגוף פרטי אם לאו.
עליך לדעת, כי גם אם מדובר בגוף פרטי ובמסגרת תפקידך עליך להחזיק נשק, הרי שהמשטרה יכולה להתנגד לכך, דבר שעשוי להכשילך בעבודה בביטחון/שמירה.

זאת ועוד, באפשרותך להגיש ערר על עילת הסגירה של התיק , זאת בהנחה שלא הודית בחקירה כי הסמים היו שלך ו/או לצריכתך.

אם ערר לא יוגש, באפשרותך, בחלוף 5 שנים, להגיש בקשה למשטרת ישראל, לביטול רישום התיק מפלט המרשם הפלילי שעל שמך.

בהצלחה,
דנה שביט, עו"ד

לקריאה נוספת: משטרת ישראל פלילי >>
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן