האם כפל ביטוח נגד רעידת אדמה יכול להוות גידור סיכונים אופטימלי?

כפל ביטוח כגידור סיכונים אופטימלי נגד רעידת אדמה?

דודו 18/11/21
כידוע הרשת מלאה בהסברים כמה כפל ביטוח זה רע ולא מומלץ. אבל בכל זאת לאחר שלמדתי את הנושא, אני חושב, ואני מעוניין לשמוע אם אתה מסכים איתי, שביחס לביטוח רעידת אדמה כפל ביטוח הוא דווקא אופציה מעניינת.
להבנתי סכנה משמעותית בביטוח רעידת אדמה קשות היא הסכנה שחלק מחברות הביטוח יפשטו רגל.
במקרה כזה, כפל ביטוח כאשר אחת מהחברות פשטה רגל והשנייה לא, יבטיח לי כמבוטח כיסוי ביטוחי מלא, וההסתברות ששתי החברות יפשטו רגל היא נמוכה יותר מההסתברות שרק אחת מהן תפשוט רגל.
יתר על כן, אם יש חברות ביטוח שיש לנו איזושהי אינדיקציה לגבי הפריסה הגיאוגרפית של הלקוחות שלהן, אז בהנחה שרעידת אדמה תפגע יותר באזורים מסויימים ולא אחרים, עדיף לבחור בשתי חברות עם כיסוי גאוגרפי שונה. למשל, חברה שמתמקדת בלקוחות מהמרכז וחברה שמתמקדת בלקוחות מהפריפריה, חברה שמתמקדת בציבור הערבי וחברה שמתמקדת בציבור החרדי.
מה דעתך על הרעיון?

כפל ביטוח לכיסוי רעידת אדמה

עו"ד גיל קראוס מנהל 23/11/21

שלום רב,


הרעיון הוא מעניין, אבל מיועד למקרה קיצוני שבו באמת חברת ביטוח פושטת רגל ואיננה יכולה לשלם את תגמולי הביטוח.

צריך גם לראות מה מצוין בפוליסות הביטוח, שלא יווצר מצב שחברת הביטוח השנייה (שלא פשטה את הרגל) תציין שעל החברה השנייה להתחלק איתה בנזק בכל מקרה.


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן