האם אני חייב לשלם לעובד על יום ריאיון אם הוא לא מתאים למשרה?

מתמודדים למשרה

אמיר 16/10/21
שבוע טוב ומבורך



אני מנהל תפעול בחברה של הובלות ומנופים.

מגיעים אלי נהגים שאני מבקש מהם להצטרף אלי לשלוש שעות לריאיון + לראות בדיוק את סגנון העבודה וגם לראות את כישורי הנהיגה שלהם והיכולת שלהם לעבוד על המנוף.

אם אחרי מספר שעות אני מחליט שהעובד לא מיומן מספיק ושאני לי יכול להעסיק אותו. האם אני צריך לשלם לו על היום הזה שבו למעשה אני רק בוחן את הידע המקצועי שלו?



שאלה נוספת ברשותכם, לעיתים אני מחליט שהנהג יתחיל לעבוד ויקבל שכר כבר מהיום הראשון של הריאיון, לצערי לאחר יומיים/שלושה אני מגלה שהוא בעייתי עם לקוחות וחסר סבלנות ושירותיות ואני רוצה לפטר אותו. לצערי.

האם אני חייב לעשות לו שימוע גם כאשר מדובר בפחות מ-5 ימי עבודה? האם יש דרך שבה אני יכול להיות פטור מחובת שימוע לעובד בטרם הפיטורים? אם נניח החלטנו מראש שזה נסיוני (אבל כמובן בתשלום)?

לפעמים אני נותן לעובדים מבוגרים סיכוי להתקבל למשרה ללא הבדלי דת, גזע, מין, וכו' ואז אני מגלה שהעובד לא מתנהג כמו ביום הריאיון

שכר לעובדים ושימוע לפני פיטורים

עו"ד נטלי אבני מנהלת 18/10/21

אמיר שלום,

כל שעת עבודה חייבת להיות משולמת.

כל עובד שאתה רוצה לפטר חייב לערוך לו שימוע.

בהצלחה.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום דיני עבודה

הכרמל 1, אור עקיבא

052-343-9599

Nataly@avni-lawoffice.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן