האם ניתן לבטל את ההצמדה למדד תשומת הבנייה לאחר תשלום מלא?

מדד תשומת הבניה

יוסי 15/06/21
היי, במסגרת מחיר למשתכן רכשנו דירה חדשה מקבלן. לאחר תשלום מלא עדיין נדרשים לשלם הצמדה למדד תדומת הבנייה לפי סכום רכישת הדירה.



2 הסעיפים האלה קצת מוזרים לי כיוון שמצד אחד כתוב שזה שהתשלום יישא הפרשי הצמדה עד ליום התשלום בפועל, אז שילמתמ בפועל כולל ההצמדה ולאחר מכן לא אמור להיות צמוד למדד לא?



בסעיף השני, אם הקדמתי את התשלום אז לא אקבל הנחה וכו' אוקי אבל על מה אני צריך הנחה? כתוב סעיף למעלה שהפרשי ההצמדה הם עד ליום התשלום בפועל... משהו פה קצת מבלבל, האם מבחינה משפטית ניתן לעשות משהו עם הדבר הזה? הכוונה היא לדרוש מהקבלן לבטל את ההצמדה למדד תשומת הבניה כיוון שכל הסכום שולם.



הסעיף בחוזה:

הקדמת תשלומים:

1.1 הרוכש רשאי להקדים בביצוע תשלום כלשהו מהתשלומים. התשלום יישא הפרשי הצמדה עד ליום התשלום בפועל.

1.2 בכל מקרה שהרוכש יקדים את ביצועו בפועל של תשלום כלשהו מהתשלומים הנ"ל לא תוענק לרוכש הנחה כלשהי ו/או זיכוי ו/או ריבית ו/או הצמדה ו/או הטבה אחרת כלשהי אלא אם צויין הדבר במפורש בהסכם זה או אושר מראש ובכתב על ידי החברה.

מדד תשומת הבניה

עו"ד לילך עתני מנהלת 23/06/21

שלום יוסי,

לא ניתן לפרש סעיפים מתוך חוזה במנותק משאר סעיפיו.

בכפוף לאמור לעיל, ניתן לטעון שבהתאם לסעיף 1.1 לא ניתן להצמיד מעבר למועד התשלום בפועל.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום נדל"ן

דרך מנחם בגין 150, תל אביב

03-6091011

Lothnay@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן