האם יש עילה לתביעה נגד חברת הכשרה בעקבות טעות בסכום הפוליסה?
יש עילה לתביעה?
מיטל
09/09/20
שלום,
לפני 5 שנים עשיתי ביטוח חיים משכנתא בחברת הכשרה על סך 750k. בחברת הכשרה הכניסו למערכת סכום של 250k כי כך הפקידה הבינה את הכתב יד בטופס שמילא הסוכן.
לאחרונה גיליתי את הטעות וזעמתי שאף עין מקצועית של סוכן או בנק לא שמו לב לזה...מרוב לחץ ביטלתי את הפוליסה ועשיתי בחברת ביטוח שמזמברת אותי בפרמיה כי התגלה אצלי לפני 2.5 שנים סרטן השד.
הסוכן של הכשרה טען שאין מה לעשות ושאני אעשה השלמה של הביטוח ואמלא שוב הצהרת בריאות..הפעם עם הסעיף של הסרטן...
האם יש מקום לתבוע את הכשרה/הסוכן על הטעות ?
טעות בנתוני הפוליסה
עו"ד גיל קראוס
מנהל
10/09/20
צהריים טובים,
גם אם מדובר בטעות, את תצטרכי להוכיח את הנזק שנגרם לך. אם למשל הפוליסה הייתה מופעלת ולאור הטעות היו מפצים אותך בסכום נמוך יותר, אז וודאי שהיית יכולה לתבוע.
ברגע שביטלת את הפוליסה, יהיה קשה לטעון שבגלל הטעות שלהם את משלמת היום יותר כי לכאורה יכולה היית להמשיך בביטוח ורק להגדיל את הכיסוי.
מדובר בטענה לא פשוטה מבחינה משפטית, אבל אולי לאור הטעות הבולטת בית המשפט ימצא לנכון להעניק לך פיצוי כזה או אחר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
