זהירות! האם תמיד כדאי לתבוע החמרת מצב?

החמרה או תביעה מחדש בנכות כללית

אבי 26/06/19
שלום

אני מקבל קצבת נכות 100%
יש לי 30% סעיף נפשי וברצוני לקבל סל שיקום דרך משרד הבריאות שהסף הוא 40% ליקוי נפשי.
אני רוצה להגיש החמרה במצב הנפשי וכשניגשתי לסניף הביטוח הלאומי הם רק הפחידו אותי שאם אגיש תביעה זה עלול לבוא גם לרעתי ואף להוריד אחוזים.
אני אוסיף שהסעיפים שלי  נפסקו לי ע"י רופאים מומחים לצמיתות....
הם גם הציעו לי ונתנו לי טפסים שנקראים " בקשה לתביעה מחדש "....האם בשביל לבדוק תחום אחד שעוסק בנפשי אני לא צריך להגיש בקשה להחמרה?
מה עלי להגיש בדיוק?
והאם יש אמת בדבר שביטוח לאומי יכול לחזור בו מלתת לי קצבה ולקצץ באחוזים הקיימים....יש לי 100% אי כושר ומעל ל-70% רפואי.

תודה

זהירות! האם תמיד כדאי לתבוע החמרת מצב?

עו"ד סיגלית שאלתיאל מנהלת 26/06/19

שלום לך,


אני מבינה את הקושי שלך והרצון לתבוע החמרה.

אולם השיקולים בתביעה להחמרת מצב צריכים להיות מאד שקולים וזהירים בעיקר כשאחוזי הנכות הנפשית כה גבוליים.

יתירה מזו, האזהרה של חברי הוועדה הרפואית לפיה הם עלולים להפחית את אחוזי הנכות שלך או לשלול אותם, אינה אמירה בעלמא, היא ניתנה לך לפי הנהלים ולפי פסקי דין בהם נקבע שיש להזהיר את מי שתובע להחמרה על האפשרות על הפחתה. במקרה כזה, על התובע לשקול במקום אם למשוך את התביעה להחמרה או להמשיך בהליך ולהסתכן.

כדי לדעת אם יש לך בסיס איתן לתביעה להחמרה מבלי לסכן את מה שכבר קיים, עליך להיוועץ בצורה מסודרת עם רופא מומחה הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ולקבל חוות דעת מקצועית על כך.

לסיכום,

יש סכנה בהגשת בתביעה להחמרה כאשר הוזהרת מהסיכון להפחתת אחוזים או לשלילתם. כדי להקטין את החשיפה כדאי להתבסס על חוות דעת רפואית מקצועית לפני הגשת התביעה .

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום ביטוח לאומי

בן יהודה 13, פינת בן הלל 14, ירושלים

02-6221737

s.shaltiel@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן