האם הקבלן יכול לשנות את מספר החניות המופיע בהיתר הבנייה?

תמא 38 תוספת קומות

מיכל 02/05/19
שלום רב
1. האם יתכן שהקבלן מגיש גרמושקה לעירייה עם מספר חניות מסויים בטאבו ובהיתר ובתכתובת שלי מולו הוא מציין מספר חניות שונה בהיתר ממה שהגיש בגרמושקה לעירייה.
יש לציין שבחוזה מופיע סעיף שאומר שאם במהלך הבניה יתגלו אילוצים יתכן ומספר החניות שבהיתר ישתנה אבל  נכון לזמן כתיבת המיילים ששלח אלי עדיין לא התחיל לבנות. 
איזה סיבות יכולות להיות לכך שמספר החניות בגרמושקה שהוגשה לעיריה יהיה שונה לרעה ממה שהקבלן מבטיח והאם הגרמושקה לא מחייבת את הקבלן
2. במידה והקבלן תובע אותי והוא קיבל היתר . האם יכול לחייב אותי בהוצאות זמן העיכוב מהרגע שקיבל היתר ועד המשפט

אשמח למענה
תודה רבה 
שבת  שלום

ברור לגבי חניות בפרויקט תמ"א 38

עו"ד אילן הלוי מנהל 07/05/19

מיכל שלום

בסופו של דבר חניות תקניות בפרויקט הן רק אלו שאושרו בהיתר הבניה. כך שהגרמושקה המהווה חלק מההיתר בודאי מחייבת אותו. יתכן והוא ביקש או יבקש שינוי להיתר בנוגע לחניות אבל כל עוד לא יקבל היתר מעודכן מה שיש בהיתר מחייב אותו.


עדין יתכן כי יש פער בין מה שאושר לו בהיתר הבניה ובין מה שהיזם הבטיח לבעלי הדירות. אם זה המצב אז צריך קודם כל לקרוא ולראות אם יש התיחסות למצב כזה בהסכם עצמו לרבות מנגנון לברור מחלוקות. 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן