איך מתמודדים עם עבירת אי ציות להוראת שוטר במדים?

|

התקלות עם שוטר

יונתן 10/01/19
שלום,

נסעתי בפתח תקוה לכיוון ביתי. כשהגעתי לרמזור דלק אור ירוק והמשכתי בנסיעה רצופה. ראיתי ניידת בסמוך לאחר הרמזור כשחלפתי על פניה. לאחר כ-5 דקות דפיקה בדלת. שוטר שואל אם אני בעל הרכב שנכנס לחנייה כרגע אמרתי שכן. הודיע לי שלא צייתתי להוראת שוטר במדים בכך שלא עצרתי למרות שסימן לי לעצור והוא נאלץ לדלוק בעקבותיי תוך שהוא מפעיל סירנה. הודעתי לו שלא ראיתי שסימן לי לעצור אחרת הייתי עוצר בצד. אמר לי שנסעתי במהירות גבוהה ב-30 קמ"ש מעל המותר  ברמזור. הכחשתי. לקח את פרטי ונתן לי הזמנה לדין.

האם מותר לו? ומה עלי לעשות כדי להוכיח חפותי.

איך מתמודדים עם עבירת אי ציות להוראת שוטר במדים?

אורית כהן 10/01/19
שלום,



ראשית לעניין עבירת אי ציות להוראת שוטר במדים. עבירה זו הינה עבירת כוונה כלומר התביעה צריכה להוכיח כי בסיטואציה של הנסיבות המתוארות בכתב האישום היית אמור לראות את השוטר כמו שאדם סביר היה אמור להבחין בו ומציית להוראתו.



שים לב לכך  שבנוסף לכך שסימן לך לעצור בצד גם דלק בעקבותיך עם ניידת משטרתית תוך שהוא מפעיל  סירנה, ואף כרז לך לעצור ואתה התעלמת למרות שאדם סביר היה אמור להבין ששוטר דולק בעקבותיו.



אך אל דאגה עורך דין ממולח שבקיא התעבורה יוכל להוכיח כשלים בעבודתו בכך שהיה אמור לנקוט באמצעים אחרים כשהוא אוכף עבירה בתוך העיר בתנועה צפופה. 



באשר לעבירת המהירות הרי שכיוון שנקלטת בממל"ז ,ועל התביעה להוכיח את תקינותו ותקינות ההפעלה ובפועל נמצאים בד"כ כשלים רבים בהפעלתו.



בהצלחה





בברכה,



אורית כהן, עו"ד

נחלת יצחק 8, תל אביב

טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaw.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן