מהן ההשלכות המשפטיות של מכירת זכויות על נכס בבניין תמ"א 38?

|

מכירת נכס בבניין תמ"א 38

שושנה 16/04/18
שלום רב, אני בעלת נכס בבניין תמ"א 38. מכרתי את דירתי וקיבלתי רק 10% מהסכום. כעת, נשאלתי על ידי עורך הדין שלי, אם אני מסכימה שהקונה שלי ימכור את זכויותיו על דירתי לצד ג' וכל תשלום שהוא יקבל, יעביר אליי ואני אשלם בשוברים של הבנק (ערבות בנקאית) בגין הדירה החדשה שאני רכשתי.
שאלתי היא:
1. אם צד ג' יקבל הערת אזהרה על הנכס שלי ויפסיק פתאום את התשלומים, למה אני חשופה?? (עוה"ד שלי טען שאם יקבל ייפוי כוח בלתי חוזר, הוא יוכל להסיר אותם מהערת האזהרה...)
2. מותר לקונה שלי בכלל לעשות זאת?? הוא קנה רק 10% מדירתי..איך כבר יכול למכור?? יש לציין, שראיתי את חוזה המכירה שלו ואני כלל לא צד בעניין.

מכירה צד ג'

עו"ד אלעד וייסטוך מנהל 25/04/18
שושנה שלום,

למי שקנה את הדירה ממך יש זכות לעשות כל עסקה בזכויות שרכש מול צד ג'. במצב כזה את נשארת בחוזה שלך מול הקונה המקורי ומקבלת ממנו את התשלומים שהתחייב לפי החוזה בנכם.

הבעיה היא שצד ג' ירצה גם הוא לרשום הערת אזהרה על הנכס וכך את מוצאת את עצמך אם 2 הערות אזהרה.

יפוי כוח למחיקת הערת אזהרה אמנם מגן עליך אבל מדובר במצב מורכב שיכול להיגרר לבתי משפט שלא בטוח שכדאי להיכנס אליו מלכתחילה.

לפני שאת נותנת את הסכמתך לרישום הערת אזהרה לטובת צד ג' כדאי לנסח נספח להסכם מול הקונה המקורי ואותו צד ג' כי ידוע לצד ג' כי אין לך כל מחוייבות ישירה כלפיו ותוכלי למחוק את הערת האזהרה בכל הפרה של ההסכם בו לא תקבלי את התשלומים לפי החוזה.

בברכה,



אלעד וייסטוך, עו"ד

מנהל פורום תמ"א 38

השילוח 4, פתח תקווה

טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רח’ מנחם בגין 14, רמת גן - בית דרום אפריקה

054-3001879

elad@weislaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן