מהן זכויות העובדת בהריון, וכיצד יש לנהוג במקרה של היעדרות ממקום העבודה?

|

זכויות עבודת בהריון (חצי שנה ותק)

ממממ 17/09/17
שלום רב,
יש לי שאלה - יש לי עובדת, כחצי שנה כבר אצלי.  ביום 3.9.2017 שלחה מיסרון, שהיא לא מרגישה טוב. למחרת שוב לא הגיעה, והתקשרה לבשר שהיא  "בהריון" ושיש לה בחילות ושהיא תיעדר כמה ימים עד שיחלפו.  כך, לפי שיקול דעתה, יום מסמסת שבאה יום לא.. נעדרה צרף והכמה ימים האלו נמשכו.. והיא חזרה לעבודה רק ביום 14.9.207.  הבוקר היא הביאה לי אישור מחלה.
האם אני מחוייבת לקבל את האישור? מדוע אני צריכה לשלם לה פנסיה, כשהיא החליטה להיכנס להריון ועוד נעדרת ונוהגת בחוסר אחריות?
כמה ימים מחלה יש לה?  האם אני משלמת על המחלה?

אם זה משנה, היא מתמחה אצלי ואני עורכת דין. היא אצלי למשך שנה בלבד.

אנא עזרו לי.  אני מצטערת לגלות שבמקום שאנשים ישקיעו ויוכיחו את עצמם, הם נוהגים ראש קטן, ועוד אני מוציאת את עצמי צריכה להתאים את המטלות למצבה הפיסי (יש לה בחילות סחרחורות).
זה עושה לי נזק מקצועי וכלכלי.  כמובן שאין אני רוצה לפגוע לה בהתמחות, אבל בכל הכבוד - ההיכרות היא לצרכי עבודה, קודם כל.


זכויות עובדת בהריון

עו"ד עדי אורן פריאנטי מנהלת 18/09/17
ראשית הריון היא לא מחלה והיא לא עושה לך דווקא. אם יש לה אישורי מחלה את בהחלט צריכה לשלם לה אותם, במידה ויש לה צבירה של ימי מחלה. אני מניחה שהיא עובדת משרה מלאה ולכן יש לה צבירה של 1.5 יום מחלה בחודש. בזמן מחלה העובד צובר וותק כרגיל ולכן את צריכה לשלם לה פנסיה ופ"פ לקרן כרגיל. 
אם את רוצה לסיים את עבודתה את צריכה לקבל על כך אישור ממשרד התמת. 

בברכה, 



עדי אורן פריאנטי, עו"ד

מנהלת פורום דיני עבודה



שדרות ירושלים 18, אשדוד.

טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן