האם הוראת בית המשפט לממונה על עבודות השירות מעידה על כוונת השופט לגבי גזר הדין?

הוראה לממונה על עבודות השירות בטרם גזר דין

אלי 06/03/17
במשפט פלילי שבו התביעה דורשת להשית על הנאשם עונש מאסר בכלא ובית משפט נותן החלטה בטרם גזר דין  על הוראה לממונה על עבודות השירות להמציא חוו"ד בנוגע להתאמה של הנאשם לעבודות שרות, האם בדרך כלל זו אינדיקציה שבכוונת הבית המשפט אכן להשית על הנאשם עבודות שירות במידה וימצא מתאים, או שאין בעובדה זו שום רמז לתוצאות גזר הדין?

לתשובתכם אודה.

משמעות שליחת נאשם לחוות דעת ממונה בטרם גזר דין

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 07/03/17
אלי יקר, ראשית מאוד חשוב לבחון את נוסח ההחלטה של בית המשפט ששלח את הנאשם לקבלת חוות דעת ממונה על עבודות השירות בטרם מתן גזר דין- לרוב מניסיוני בתי המשפט מציינים במפורש, כי מבלי לקבוע מסמרות בשאלת העונש ורק בכדי שמלוא הנתונים יהיו בפני בית המשפט בטרם יגזור את דינו של הנאשם הוא נשלח לקבלת חוות דעת ממונה.
אם לא צוין, כאמור, הרי שזו אינדיקציה מאוד טובה לכך שלפחות בשלב מתן ההחלטה לקבל חוות דעת ממונה- הרי שנטיית השופט שלא להשית עונש של מאסר בפועל מאוחרי סורג ובריח על הנאשם.
גם אם כן ציין בית משפט הסתייגות " מבלי לקבוע מסמרות.. וכו'" - לרוב, יש בכך לפחות לרמוז על כך שבכוונת בית המשפט לשקול במלוא הרצינות האפשרות שלא להשית על הנאשם עונש מאסר לריצוי בבית כלא.
מקווה שהייתי לך לעזר
בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן