האם יש עילה לתבוע על תלונת שווא ופגיעה בשמי הטוב?

|

תלונת שווא ופגיעה בשמי הטוב

אתיב.ס 15/09/16
לפני כשנה החלפתי סייעת בצהרון , אחד הילדים הפריעה למהלך פעילות וביקשתי ממנו לעבור מקום ואז כאשר עבר הוא מעד וקיבל מכה קטנה בידו. הפעילות נמשכה  והילד לא התלונן. למחרת האב החליט שהתעללתי בילד והגיש תלונה במשטר על תקיפה. הוזמנתי למשטרה למתן עדות הרגשתי מושפלת  וכל הסיטואציה גרמה לי לאי שקט נפשי בלשון המעטה. ברצוני לציין שהנני גימלאית של משרד החינוך מאחורי 37 שנות עבודה בהם רק נתתי מעצמי לילדים ולמשפחותיהם . מעולם לפני כן לא הוגשה נגדי לו תלונה אחת , הייתי גננת במאוד מוערכת בישוב בו גרתי ועבדתי,עד שהגיע האדון שהתלונן נגדי על אלימות . כעבור שנה הגיע מכתב מהמשטרה שהוחלט לא להעמיד אותי לדין כי לא נמצאו ראיות מספיקות . ברצוני לציין שהאדם שהתלונן נגדי הוא טיפוס שמתלונן על כל דבר שלא ניראה לו בישוב אני גרה ואין לו חברים ושכניו לא מדברים איתו. אני רוצה לתבוע אות על תלונת שווא ועל פגיעה בשמי הטוב משום שהוא דאג להפיץ את דברנתלונתוצביישוב. האם יש עילה תביעה? 
תודה  מראש

תביעת לשון הרע בגין תלונה למשטרה

עו"ד גיל קראוס מנהל 18/09/16

צהריים טובים,

ניתן להגיש תביעת לשון הרע על תלונה במשטרה, אבל צריך להוכיח לא רק שהדברים אינם נכונים אלא שמדובר בתלונה שהוגשה בחוסר תום לב וממניעים לא עניינים.

במקרה המתואר אני בספק אם יהיה ניתן לקבוע שמדובר בתלונה שהוגשה בחוסר תום לב.

בעניין אחר שגם קשור במידה ותרצי להגיש תביעה , אני ממליץ לך לנסות ולהתעקש מול המשטרה בדבר סגירת התיק מחוסר אשמה ולא חוסר ראיות.

בכבוד רב,



גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח



שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב

טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il



 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן