מהן ההשלכות המשפטיות של טענות שקריות של עו"ד בבית המשפט לפי חוק העונשין?

מה משמעות "עדות" בחוק העונשין

רן 13/12/15
בחוק העונשין  סעיף 236 כתוב כך :



"עדות" - אמרות בעל פה או בכתב שנאמרו לשם ראיה, למעט אמרות שלא בשבועה מפי נאשם בהליך פלילי, ולרבות חוות דעת שניתנו לשם ראיה ותרגומים מפי מתרגם בהליך שיפוטי."



האם טענות של עו"ד בכתבים אותם הוא מעביר לבית הדין, נחשבים כ"עדות" לפי הסעיף שלעיל?



מדובר על כך שעו"ד א' טוען בפני בית הדין כי עו"ד ב' (העוד שכנגד) טוען טענה X אלא שזה שקר,  עו"ד ב' כלל לא טען טענה X .   והשאלה היא האם טענות השקר הנ"ל של עו"ד א' כביכול עו"ד ב' טוען טענה X מהוות עדות כמשמעותה בחוק הנ"ל?


אמרות של עו"ד בכתבי טענות האם הן בגדר "עדות"

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 16/12/15
רן יקר, עו"ד המייצג לקוח וטוען בבית המשפט ו/או מעלה בכתבים טענות שאינן נכונות, אינו מעיד בבית משפט ועל כן לא ניתן להאשימו בעדות שקר על פי סעיף 237 לחוק העונשין.

יחד עם זאת, אם הוא מעלה בכתב או טוען בעל פה טענה משפטית או עובדתית בידיעה שהיא איננה נכונה, הרי הוא עובר עבירה משמעתית חמורה על פי סעיף 34(א) לכללי לשכת עו"ד (אתיקה מקצועית) והוא עלול להיענש בחומרה בבית הדין המשמעתי של לשכת עו"ד.

מקווה שהייתי לך לעזר

עו"ד אמיר מורשתי- מנהל פורום פלילי


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן