אבטלה - האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
התפטרות לצורך טיפול בילד
לפני תשעה חודשים ילדתי את בני ולפני שלושה הודעתי כי לא אשוב לעבודה בגין טיפול בילד. בימים אלה אני מחתימה בלשכת תעסוקה על מנת לקבל דמי אבטלה. בפניה לביטוח לאומי נאמר לי כי זו אינה עילה מספיקה וכי עלי להמציא אישור מהמעסיק המפרט סיבות לאי יכולתי לשוב לעבודה. האם נכון הדבר? האם לא מספיק שאני מבקשת לטפל בבני? האם די במכתב המציין את תקופת העסקתי?
זקוקה להבהרה.
בברכה,
שירי
אבטלה - האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
שלום לך,
ראי המענה לשאלתך מתוך שאלות/תשובות באתר ביטוח לאומי הרשום בצורה בהירה:
"אבטלה - האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (עליה להמציא אישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה נחשבת כסיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. יחד עם זאת, התפטרות של יולדת שנדרשת לעבוד שעות עבודה ארוכות, או משרה מפוצלת, או שמקום עבודתה מרוחק ממקום מגוריה, תוכר כהתפטרות מוצדקת, בכפוף לאישור המעסיק על דרישות המשרה. "
מה שנותר עתה הוא, לבדוק אם אחת הקטגוריות בסיבה מוצדקת מתקיימת לגבייך, ולהעביר אישורים מהמעסיק בהתאם, או לחזור לחתימות בשירות התעסוקה כעבור 90 ימי המתנה.
חשוב לדעת שחלק מתנאי הזכאות לדמי אבטלה, הינו זמינות לעבודה שיפנו אותך אליה.
בברכה.