קצבת סיעוד או שר"מ

|

המשך זכאות לעובד זר בשיקום

יעל 28/03/15
מעוניינת לדעת האם אדם שהיה לו מטפל סיעודי 247 והיה מאושפז בבית חולים 3 חודשים. כעת בשיקום, עדיין מונשם ובהכרה חלקית- האם הוא זכאי להמשך תשלום עבור המטפל?? לציין כי לעיתים כשהוא ללא המטפל  הוא שולף צינורות של ההנשמה וכו, ואנחנו- בני ביתו- לא יכולים להיות לידו כל הזמן מפאת המרחק והצורך לעבוד... אודה לכם על תשובתכם המהירה.

קצבת סיעוד או שר"מ

אורנה ללוז 30/03/15

שלום לך,


 


לא ברור מהשאלה אם מדובר בסיעוד או בשר"מ.


 


בסיעוד, לאחר 14 ימי אשפוז באופן שוטף(כולל שישי שבת) מפסיקים את הקצבה.


בשר"מ, באשפוז מאפשרים עד 3 חודשי תשלום (כל מקרה נבדק לגופו בביטוח הלאומי) ובעת מעבר למוסד, מופסק תשלום הקצבה החל מהאחד בחודש העוקב.


 


להלן תשובת ביטוח לאומי לשאלה כשאלתך בנושא שר"מ


יש הבדל בין אשפוז במוסד לבין אשפוז בבית חולים.


אשפוז במוסד שבו ניתנים שירותי רפואה, סיעוד  או שיקום שולל קצבה מה- 1 לחודש שלאחר האשפוז.


לגבי אשפוז בבית חולים מדובר בנהלים פנימיים שלנו על מנת להקל על המבוטחים - אנו יוצאים מנקודת הנחה שזו אשפוז זמני והנכה אינו "מוחזק שם בדר"כ" עפ"י לשון התקנה ולכן ממשיכים לשלם 90 ימים ומפסיקים זכאות מהיום ה- 91.


יש לשים לב כי יש הבחנה בין מי שכבר זכאי לקצבה לבין מי שהגיש תביעה 1 ומאושפז.


ראי הפירוט בטבלה הבאה:

























אשפוז



תביעה ראשונה



מקבל קצבה



במוסד סיעודי בו ניתנים שירותי רפואה, סיעוד או שיקום (תקנה 6)



התביעה נדחית



הפסקת תשלום הקצבה מהראשון לחודש שלאחר האשפוז



יוצאי דופן- אשפוז בהוספיס או במוסד צ'רלס קלור- אינם שוליים זכאות



בית חולים



מועד התביעה נשמר- הטיפול מושהה עד לשחרור ולא נלקח בחשבון אשפוז שאינו עולה על 90 ימים (כל אשפוז מתחת ל- 90 ימים לא נחשב אשפוז והתביעה מטופלת כרגיל)



הקצבה ממשיכה להשתלם כל עוד לא חלפו 90 ימים, באם חלפו 90 ימים יש להפסיק מהיום ה- 91 ולחדש ביום השחרור.




 


בברכה.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן