האם מותר לחתום על שעות עבודה לפני שמילאתי את השעות בפועל?

|

חתימה על שעות שטרם נכתבו

לינדנהוף 10/03/15
שלום, 

במקום העבודה החדש בו אני עובד, יש נוהל שכל עובד באיזשהו שלב ביום (בד"כ בוקר) רושם את שמו המלא, ת.ז ,וחתימה. באותה רשימה, יש מקום למלא שעת כניסה ויציאה. אלא שמחייבים את העובדים לחתום כאשר עמודות אלו ריקות. אני חושש שזה נותן את הכוח למנהלים לרשום שעות פחותות ממה שאני עובד בפועל. 

ביום הראשון התעקשתי לא לחתום לפני שאני רוצה מאיזו שעה חתמו לי, סירבו להיענות לבקשתי אז בסוף חתמתי אך הקלטתי את אחד האחראים שאמר מאיזו שעה יחתמו לי.



כדי לנסות לבטח עצמי במקרה של רמאות אני שולח את מיקומי לאחד מאנשי הקשר הלא פעילים בוואטספ בכל תחילת וסוף עבודה, כדי שידעו שבאותו זמן הייתי במפעל. האם זה מספיק כדי לבטח אותי?



חשבתי בנוסף לצלם מחר את דף החתימות איך שאני כותב את שמי וחותם, כדי שיהיה עדות לכך שאני חותם על מסמך נטול שעת כניסה ויציאה.

דיווח נוכחות

עו"ד רענן קריב מנהל 11/03/15
לא אכנס לשיטות לטקטיקות פיקוח. לא זה המקום. אתה צודק כשאתה דורש לחתום בסיום יום העבודה ולאחר שמולאו כל שעות העבודה של אותו יום, כניסה ויציאה. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן