איך מגינים על לוגו?

|

הפקדה אצל עו"ד

עמי 12/01/13
יש תמונה שציירתי ואני מפרסם אותה באינטרנט כלוגו שלי ואני רוצה להגן עליה בזכויות יוצרים. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא: "הפקדה אצל עו"ד" האם זה נכון? במידה ואכן יש דבר כזה- ניתן לעשות זאת במקום לרשום את הלוגו כסימן מסחר? 

איך מגינים על לוגו?

עו"ד גיא קדם 12/01/13
שלום עמי,
הגנת זכויות יוצרים קמה ליוצר באופן אוטומאטי אם היצירה היא מקורית. הפקדה אצל עו"ד יוצרת חזקה לכאורית שלפני מועד הפרסום אתה היית היוצר, כך שאם מי שיעתיק יטען שאתה העתקת ממנו והוא קדם לך בזמן, תהיה לך אסמכתא לקדימות שלך. ההפקדה רבלנטית לפני שאתה מפרסם. מרגע שפרסמת כבר באופן פומבי, היא לא בהכרח יעילה.
סימן מסחר רשום יגן על הלוגו שלך מפני שימוש בידי אחרים ביחס לסחורה או לשירותים כמו שלך או דומים לשלך. ההגנה שתקבל באמצעות סימן מסחר תהיה חזקה יותר מאשר אם תנסה להגן על הלוגו באמצעות זכויות יוצרים (בנסיבות מסויימות גם לא בהכרח תוכל להגן עליו באמצעות זכויות יוצרים).

עו"ד גיא קדם, מנהלפ פורום זכויות יוצרים סימני מסחר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן