איך ניתן לבטל חוזה עם חברת פיננסים בעקבות מכתב איום?

|

ביטול חוזה עם חברת פיננסים

מיכאל 10/09/14
הי קוראים לי מיכאל. 



לפני כחודשיים חתמתי חוזה עם חברת פיננסים להחזר מס. במשך תקופה הם ניסו ליצור עימי קשר טלפוני, אבל ממספרים שמתקשרים הרבה מטרידנים אז לא טרחתי לענות. לאחר זמן מה, קיבלתי מכתב של "התראה אחרונה" על כך שאני חייב להם 3000 שקל, ועל זה שאם לא אשלם הם יפתחו בתהליכים משפטיים, ויעקלו לי את החשבון. 



לאחר מכתב מאיים כזה חזרתי אליהם, והם טוענים ששלחו לי מכתב שיקרי לגמרי, ושזה רק הדרך שלהם ליצור איתי קשר. המכתב די מטריד, ושיקרי לחלוטין. להעיר שלא ניסו לשלוח לי סמס, או מכתב המבקש ליצור קשר בכדי להמשיך בתהליכים. פשוט איימו עלי בתהליכים משפטיים כי ככה כנראה נוח להם להתנהל מול לקוחות. 



לאחר התמנהלות פושעת ולא מקובלת עלי כלל החלטתי לנתק איתם כל קשר, אבל הם טוענים שאני מחוייב בחוזה ושעלי לשלם קנס. 



לדעתי הניתוק שלי מוצדק, מעבר לזה אני רוצה לתבוע אותם על הטרדה ואיום. בכל מקרה, אני לא יודע מה הסטטוס של התנהלות מהסוג הזה, האם מותר לשלוח ללקוחות מכתבים מאיימים מהסוג הזה, והאם זה עילה מספקת לתביעה או לפחות ניתוק מוחלט. 



תודה, מיכאל. 














ביטול חוזה עם חברת פיננסים

עו"ד ענת קציר מנהלת 10/09/14
מיכאל שלום,



קשה לענות מבלי לראות את המכתב.

בעיקרון, גוף אשר טוען שאדם חייב לו סכום כסף, בשלב כזה או אחר ישלח מכתב התראה בגין אי תשלום החוב לפני הגשת תביעה או נקיטת אמצעים משפטיים אחרים.



בברכה,

ענת קציר, עו"ד

מנהלת פורום דיני חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הנפת הדגל 9, נס ציונה

054-4738662

law@anatkatzir.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן