מהן זכויותי כמפוטר לאחר עבודה של ארבע שנים כקופאי?

|

זכויות למפוטר?

לוי 16/06/14
שלום רב,

אני עובד כקופאי מזה כ4 שנים, ואני חושש שיפטרו אותי כי הם טוענים שלאחרונה אני עובד פחות בתשומת לב. אחרי חצי שנה מתחילת העבודה אני מקבל לתוך הפנסיה את תשלום הפיצויים שלי, האם זה אומר שבמידה ואפוטר לא אקבל פיצויי פיטורין?

כמו כן, האם יש לי זכויות מסוימות כמפוטר במידה ואני כבר עובד במקביל בעבודה אחרת? האם עליהם להודיע לי זמן מסוים מראש? והאם מותר להם לפטר אותי על דעת עצמם על סמך סיבה שאינה מוצדקת לדעתי?

תודה מראש

זכויות למפוטר

עו"ד עדי אורן פריאנטי מנהלת 16/06/14
ראשית נתחיל מבראשית. לפני הפיטורים  על המעסיק ליתן לךהודעה על זימון לשימוע, בזימון הוא צריך לרשום לך למה אתה מועמד לפיטורין - מהן העילות לפיטורין. בשימוע עצמו תוכל לטעון כנגד עילות אלה וכמובן לנסות להזים את הטענות של המעסיק. יש לערוך פרוטוקול שימוע . לאחר השימוע (יום יומים - ואולי אף יותר), המעסיק יודיע לך באם הוא החליט לפטר אותך או שלאו ומדוע. עם תפוטר תהיה זכאי לפ"פ - משכורת אחרונה כפול הוותק. במידה ויש לך כספי פיצויים בקרן הפנסיה תוכל למשוך אותם בעזרת טופס 161 אשר תקבל מהמעסיק. כמה יש בקופה ומה ההשלמות שהמעסיק יצטרך לעשות - זה כבר כרוך בעיון ובדיקה של תלושי השכר וטפסי קרן הפנסיה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן