האם ניתן לדרוש ממשרד יחסי ציבור מתן קרדיט על צילום שהתפרסם בעיתון?

שאלה נוספת על זכות מוסרית – קרדיט צילום

שוקי 05/11/13
שלום יוסי

בהמשך לשאלתי מלפני כמה ימים אבקש את עזרתך בהבנה יותר עמוקה של חוק זכיות היוצרים והזכות המוסרית באי מתן קרדיט על תמונה שפורסמה בעיתון.

לאחר ברור מעמיק יותר הסיפור הוא כזה:

אמן שצילמתי השתתף בצילומי פרסומת טלויזיה עבור חברה מסחרית. משרד היח"צ של אותה חברה מסחרית ביקש מהאמן תמונה טובה שלו על מנת להעביר לעיתונות ידיעה על צילום הפרסומת בהשתתפותו. האמן העביר למשרד היח"צ תמונה שלי עם בקשה מפורשת למתן קרדיט צילום. לצערי משרד היח"צ התעלם מהבקשה והעביר את התמונה לעיתונות עם קרדיט - צילום: יח"צ וכך פורסמה התמונה בעיתון. לפי הבנתי העיתון לא אשם ואני לא יכול לבוא אליו בטענות, אבל האם למשרד היח"צ אני כן יכול לפנות בדרישה כלשהי ?

הרבה תודה 

השמטת קרדיט לצלם

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 05/11/13
שוקי שלום,



לטעמי ניתן לבוא בדרישה כלפי משרד יחסי הציבור (ואולם קח בחשבון שהמשרד עלול להעביר את האחריות לאמן אשר יתכן ולא דאג למתן הקרדיט, הגם שהוא עצמו משליך את האחריות על משרד יחסי הציבור).



שיהיה בהצלחה.



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן