האם ניתן לטעון שהקרן קיימה ועדה רפואית ללא נוכחות העמית?

|

טענות קרן פנסיה לגבי אכע מבלי שהתכנסה וועדה

א 20/03/12
קרן פנסיה דחתה תביעה לנכות בטענת סף של התיישנות התביעה .בטרם הוגש ערעור על החלטתה, פנה אל הקרן עו"ד בצירוף חוות דעת רפואית של מומחה שפירטה את מועד התחלת אכ"ע שהוא המועד בו העמית חלה במחלת הנפש, חוות הדעת פרטה כי העמית לא ידע כל שהיה צריך לדעת בשביל לתבוע , וכי הוא גם לא יכל לטפל בענייניו.
הקרן במענה אמרה שצריך למנות אפוט' שיגיש תביעת נכות חדשה, אליה יצורף מלוא החומר הרפואי שיבדק ע"י הקרן לעניין מחלה קודמת, וככל שלא תהיה מחלה קודמת העמית יוזמן לוועדה שתידון בשאלת אכ"ע ובבקשה לפנסיית נכות. אלא שהמועד לערער על החלטת הדחייה של הקרן את התביעה היה קרוב, כך שלא הוגשה בקשה לנכות חדשה, אלא הוגש ערעור על החלטת הדחייה של הקרן .
בכתב הגנתה הקרן הכחישה שאבד לעמית כושר עבודתו, וזאת מבלי שהזמינה ומבלי שהעמית היה בוועדה, ומבלי שיש בידה כל חומר רפואי שהוא זולת חוות הדעת מומחה שהוזכרה לעיל. (ואף עשתה זאת, שלא ע"י משהו מבוסס אלא ע"י העלאת כל הטענות העובדתיות והמשפטיות החלופיות האפשריות).
שאלתי היא:
האם נוכח שהקרן הכחישה שאבד לעמית כושר עבודתו, קרי טענה טענות רפואיות בחוסר סמכות ללא ועדה רפואית ובניגוד לתקנון המורה כי קביעה כזו היא בסמכות הוועדה הרפואית. ניתן לטעון כי המשמעות של טענות אלה היא שהקרן קיימה וועדה רפואית מבלי לזמן את העמית?
וכי טענותיה שהיא מעלה בכתב ההגנה הם למעשה תוצאות של כינוס וועדה ללא נוכחות העמית? (אציין שאת כתב הגנתה הנ"ל היא הגישה רק לאחר שביקשה וקיבלה מבית הדין ארכה מיוחדת, למטרה המוגדרת של בדיקת עומק לטענות ועובדות המקרה).

תביעה נגד קרן הפנסיה

עו"ד גיל קראוס 21/03/12
צהריים טובים,

יש לבדוק את תקנון הפנסיה וטענות חברת הביטוח. כעיקרון, מותר לטעון בכתב הגנה טענות שונות, כולל הכחשה של מצב אובדן כושר עבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן