האם תקיפת שוטר וחיפוש בלתי חוקי הם עבירות פליליות?

תקיפת שוטר

שלום 03/08/13
בהליכה מהמספרה לכיוון ביתי ניגש אליי שוטר סמוי על אזרחי ובהפתעה הוא תפס את ידי בחוזקה , ניסיתי להשתחרר ואז הוא עיקם לי את היד ואמר לחברו להראות לי תעודת שוטר . האם זה חוקי ?



טענת השוטרים היא "שלחצתי יד למישהו" ואני מואשם על סחר בסמים!!! אין לי עבר פלילי , בחיים לא השתמשתי/סחרתי בסמים ולא לחצתי יד לאף אחד .

 על סמך זה השוטרים ביצעו בי חיפוש באמצע הרחוב ובתחנת המשטרה תוך כדי אלימות פיסית . האם הם יכולים לעשות מה שעשו על סמך טענותיהם בלבד ? יש לציין שאני לא הסכמתי על החיפוש ולאחר שחקרו אותי רצו שאחתום על טופס חיפוש ולא הסכמתי . כשביקשתי את הטופס ביציאה הם לא הסכימו להביא לי אותו . זה הגיוני שאני משוחרר ולא מקבל שום אישור שהייתי בחקירה ? 

האם יש אפשרות לקבל הקלטות מהחקירה במשטרה ?

איך אני יודע אם פתחו לי תיק ואם הוא נסגר ?



מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין פליליים

אלימות שוטרים וחיפוש בלתי חוקי

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 03/08/13
פונה יקר, ראשית, המתואר על ידך לפיה שוטר סמוי מפעיל כלפיך כוח ללא כל סיבה הוא כמובן לא חוקי ( הכל בהנחה והמתואר בשאלתך הוא מדויק )

שנית, גם חיפוש באמצע הרחוב ובתחנת המשטרה תוך כדי אלימות פיזית אינו חוקי אלא בהתקיים התנאים הקבועים בחוק סדר הדין הפלילי ( סמכויות אכיפה- חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי )- ממליץ לך לעיין בחוק ולבדוק האם התקיימו הוראותיו.

שלישית, אתה לא יכול לקבל חומרי חקירה, אלא אם הוגש נגדך כתב אישום ו/או התיק נסגר ואתה מבקש להגיש ערר על סגירת התיק.

לבסוף, אתה לא אמור לקבל אישור על כך שהיית בחקירה, ואם אתה מעוניין לדעת האם נפתח לך תיק, הרי אם נחקרת באזהרה בחשד לסחר בסמים ( נהוג גם להודיע על זכות השתיקה והזכות להיוועץ עם עו"ד במקרים הללו + לקחת טביעת אצבע ) הרי נפתח לך תיק. אם אתה לא בטוח האם נחקרת באזהרה, אתה יכול להוציא רישום פלילי ולראות האם יש לך תיק פתוח כאמור.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן