מקרה קלאסי להשגת זיכוי בטענת הגנה מן הצדק

|

עדיין נהג חדש?

אור 24/07/10
שלום, לפי הרישיון שקיבלתי לאחר שעברתי טסט רשום נהג חדש עד ה15/8/10 אבל לפני כשבועיים קיבלתי הביתה לשלם על הרישיון החדש שזה כבר לא רשיון של נהג חדש,שילמתי וכבר התייחסתי לזה כאל הרישיון שלי . היום עצרה אותי משטרה לביקורת כשהסעתי אוטו מלא כי כבר הייתי בטוח שנגמר לי הנהג חדש ולפי המשטרה זה "הקטנת ראש" וזומנתי ביום ראשון לערעור ובנובמבר למשפט. יש לציין כי אין לי עבירות תנועה.
האם המשטרה צודקת או שסתם נפלו עליי?

מקרה קלאסי להשגת זיכוי בטענת הגנה מן הצדק

עו"ד אסף מירוז 24/07/10
וטענות נוספות.

למשל, לפי סעיף 34כא לחוק הענושין, במקרה של כמה פירושים סבירים לאותו דין, יש להכריע לפי הפירוש המקל.

אם הייתי מייצג בתיק כזה, הייתי נאבק להשגת זיכוי מלא בכל ערכאה אפשרית, למרות הקושי בכך בהתחשב באחוזי ההרשעה בישראל שהם מהגבוהים ביותר בעולם המערבי.

כאשר משרד הרישוי שולח לנהג רישיון רגיל, הנהג המקבל יכול בהחלט להניח (ולו גם בטעות) שבכך תמו המגבלתות החלות עליו כנהג חדש.

אין לצפות מהשואל שיפנה להתייעצות עם עו"ד בעניין וגם לא "למבוגר" כלשונו של גיא.

משרד הרישוי, יכול וצריך לכתוב על מכתב הלוואי לחידוש הרשיון, בכל מגבלות נהג חדש ישמשיכו לחול על מקבל הרישיו עד לתאריך X. או שהרישיון החדש בתוקף רק החל מתאריך X. אם הוא היה פעיל כך, ממילא העבירה לא הייתה נעשית.

מניעת עבירות היא התכלית של דיני העונשין בכלל ודיני התעבורה בפרט. אכיפה וענישה הם אמצעים. חבל מאוד, שהמשטרה, משרד הרישוי ורשויות התביעה לעתים מתבלבלות ביניהם.

בהצלחה וסע בזהירות ללא עבירות תעבורה כלשהן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם לא קיבלת מכתב לוואי ?

גיא "אנשים באדום" 25/07/10
בעקבות הרעיון של עו"ד מירוז, אני מבקש לוודא שלא קיבלת מכתב לוואי עם הסבר לגבי המשך ההגבלה עד תום התקופה.
אם אכן לא קיבלת העמותה בה אני פעיל תעביר מכתב בנדון למשרד הרישוי.
אודה לך על בדיקה ותשובה אלי, אפשר למייל שלי. תודה !
נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית!

גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה,

מייל : guyhalevy@gmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן