האם הגננת חייבת לקבל את חזרת העובדת מהתפטרותה?

|

עובדת שהתפטרה וחזרה בה- דחוף!

מורן 29/11/11
שלום רב,
ברצוני להתייעץ בעניין שהובא בפניי:
גננת מעסיקה עוזרת העובדת בשכר שעתי מזה 4 שנים. היחסים בין השתיים היו מצויניים אך מזה מספר חודשים העובדת החלה לזלזל בעבודתה, להגיע באיחור רב לגן (היא היתה אמונה על פתיחת הגן בשעה 7:30 בבוקר ומזה מס' חודשים הפסיקה להתייצב בזמן וללא הודעה למעסיקה), לוקחת ימי חופש על דעת עצמה ושולחת באסמס למעסיקה, מנהלת שיחות טלפון ארוכות ופרטיות במשך כ-90% משהותה בגן, דורשת להשלים שעות עבודה לאור איחוריה מחשש לירידה בשכרה, הסייעת אט אט החלה לברור מטלות שהיוו חלק מתפקידה לאורך השנים כדוגמת הכנת ארוחות לילדי הגן, אפייה בימי שישי וכו' וכו' וכו'.
הגננת, בעלת הגן קיימה עם זו מספר שיחות המתריאות ומפצירות בסייעת לחזור לסורה אך זו המשיכה בדרכה.
לאחר העדרויות חוזרות ונשנות החליטה הגננת לקיים שיחת שימוע עם הנ"ל. בשיחה זו לדברי הסייעת מזה זמן רב היא ממורמרת, חשה שלא נוהגים בה כבסייעת השנייה, עייפה מהעבודה, חסרת רצון להמשיך לעבוד וכל הישארותה בגן נובעת מאהבתה לגננת והיא מתנהגת ככה כי קיוותה שהגננת תפטר אותה וכי "מחוסר יכולתי, כי זה לא באופי שלי, להודיע על התפטרותי".
לאחר שכל אחד מהצדדים שטח את טענותיו בפני השני, נשאלה הסייעת מה היתה רוצה שיקרה כעת וזו הצהירה כי איננה מעוניינת להמשיך לעבוד עוד.
בסיכום השיחה התבקשה הסייעת להגיש מכתב התפטרות (על אף שאין חובה כזו בדין) ושבתום ההודעה המוקדמת, 30 ימי העבודה, היא משוחררת מכל חובה למעסיקה.
יודגש כי כל מהלך השיחה הגננת הקליטה את השיחה בין השתיים. השיחה התנהלה בנימה חיובית, הסייעת אף הביעה את אהבתה לגננת והסבירה כי התנהגותה נובעת מכך שהיא פשוט כזו... ואיננה יודעת להתמודד.
עוד באותו היום, הסייעת שולחת אסמס לגננת ובו מודיעה לה כי היא חוזרת מהתפטרותה וכי היא סיפקה לגננת את כל הסיבות לפטר אותה ומשכך היא מצפה כי הגננת תפטר אותה.
כעת, נשאלת השאלה האם על הגננת חלה חובה לקבל את חזרתה של העובדת מהתפטרותה?
לאחר קריאת פס"ד בנושא עולה המסקנה כי אין כל חובה כזו בפרט לאור העובדה שהשיחה התנהלה שלא בכעס או בלהט שיחה.
אודה לכם על עזרתכם ותשובתכם בהקדם.

עובדת שהתפטרה וחזרה בה

עו"ד שי בן נתן 30/11/11
בנסיבות שתיארת התשובה היא שמאחר והעובדת עושה הכל (לרבות להדגיש זאת במפורש) על מנת שיפטרו אותה, גם פיטוריה לא יזכו אותה בפיצויי פיטורים, ועל כן אין חשיבות לשאלת זהות מסיים הקשר מבחינת פיצויי הפיטורים. יחד עם זאת, העובדת יכולה לחזור בה מהודעתה על התפטרות, כל עוד זו נעשתה בסמוך להודעת ההתפטרות.יש לציין כי התנהגות העובדת במקרה זה היא התנהגות חסרת תום לב שאינה מקובלת ביחסי עבודה ועשויה להסתיים בשלילת פיצויי הפיטורים במקרה של פיטוריה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן