כיצד ניתן לדרוש תנאים שהובטחו לפני ההריון, למרות שינוי תפקיד?

|

הריון ושינוי בתנאים

אסתר 24/08/11
אני עובדת בגן ילדים בשנתיים האחרונות כמנהלת גן,בינואר האחרון נתבקשתי לתת תשובה על המשך עבודתי לספטמבר (2011).נתתי תשובה חיובית אך עם בקשה בעלאת השכר ותנאים,קיבלתי תשובה ששכרי יעלה בכ-200 ש"ח ושיש לי אפשרות לקבל שבוע חופש במשך השנה ללא הורדה בשכר.זמן מה לאחר מכן גילנו שאנו בהריון הודעתי על כך למעסיקה שלי, הודעתי שבכוונתי להישאר עד תום ההריון (נובמבר הקרוב) אך שאין בכוונתי לחזור לאחר 3 חודשי חופשת הלידה. בנתיים חיפשו גננת אחרת שתנהל את הגן במקומי, עד שנמצא מישהו קונקרטי לתפקיד התבקשתי לתת תמיכה לצוות הנכנס, להיות יותר מאחורי הקלעים וכו'. כשהעלתי את עניין ההעלה והשבוע חופש שהובטח לי לפני היותי בהריון הוסבר לי שאין אפשרות לתת לי את אלו בטענה שאני לא אנהל את הגן מספטמבר הקרוב (למרות שזו לא הייתה בחירתי) ושמחליפי מקבלים כבר שכר מנהל כפי שגם אני כבר מקבל עד תום ההריון.
שאלתי האם אני יכולה לדרוש תנאים אלו, גם אם נאמרו בעל פה, גם אם אני לא מנהלת יותר את הגן וגם אם לא אחזור בתום חופשת הלידה?

שינוי בתנאים בהריון- דיני עבודה

עו"ד לילך אקרמן מנהלת 25/08/11
יהי הלך קשה מאוד להראות כי השינוי הובטח לך בכל מקרה וללא קשר לניהול בפועל ככל ותוכלי להראות זאת ייתכן ויהיה מקום לדרישתך..
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן