האם מגיע לי דמי אבטלה לאחר סיום חוזה העבודה של 3 חודשים?

|

סיום חוזה עבודה לתקופה של 3 חודשים

צורית שמעון 02/10/10
אני עבדתי בחברה 9 חודשים ללא חוזה עבודה ולאחר מכן עוד 3 חודשים עם חוזה עבודה (ל-3 חודשים.) חוזה העבודה שלי (בן 3 חודשים ) עומד לפוג בעוד 10 ימים.
1. רציתי לדעת אם מגיע לי דמי אבטלה במקרה והוא לא יחודש , שהרי בסך הכל עבדתי 12 חודשים בחברה, או שאולי אני צריכה לעבוד שם 13 חודשים? (למעלה משנה)
2. אני לא רוצה להמשיך לעבוד שם, האם אני חייבת להסכים להארכת חוזה במקרה והיא מודיע לי כי היא מעוניינת להמשיך, ובכך להפסיד את פצויי הפיטורין ודמי אבטלה שאני זכאית להם (בהנחה שאני זכאית לפי סעיף 1.)? לא קבלתי שום מידע עד כה אם היא מעוניינת אכן להמשיך.

סיום חוזה עבודה- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 03/10/10
1. לעניין ביטוח לאומי- פנה לפורום ביטוח לאומי. באופן עקרוני יש רצף בין שתי תקופות העבודה ועל כן הותק המצטבר שלך הוא של שנה.
2. אם המעסיק מציע המשך ההעסקה לאחר סיום התקופה הקצובה בחוזה ההעסקה והעובד מסרב להמשיך לאחר סיום התקופה הקצובה אין המדובר בפיטורים וזו התפטרות שאינה מקנה זכאות לפיצויי פיטורים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן