כיצד ניתן לדרוש פיצויים על תקופת המלחמה אם המעסיק טוען שאינו מחויב?

|

פיצויים על תקופת המלחמה

מירי 08/06/09
שלום אני אמא חד הורית לשלושה ילדים בגילי שנה ושנתיים ,מתגוררת באשקלון.
בתקופת המלחמה נעדרתי מעבודתי כשבועיים ( אני עובדת בת"א) כיוון שלא פעלו גנים ולא היה איפה להשאיר את הילדים.
מעסיק שלי עד היום לא שילם לי בגלל כל מיני תירוצים. לפני כחודש פוטרתי מעבודתי . עכשיו המעסיק טוען שהחוק לא מחייב לשלם אלא התקנה בא לעודד מעסיק לשלם לעובד .
האם זה נכון? נכון שמעסיק לא חייב? איזה מין פיצויי זה אם לא מחייבים את המעסיק . אותי למשל חייבו לשלם תשלום מלא על הגן לידים שלא עבד בכלל.
אנא עזרו לי
מה עליי לעשות???
תודה מראש

אכן יש בעיה

שיר ורד 08/06/09
לאחר המבצע הכנסת היתה אמורה לחוקק חוק שיחיל תקנות לשעת חרום על התקופה הנ"ל, אך החוק לא חוקק עדיין. דובר גם על הסכם קיבוצי בין ההתסרות למעסיקים, אך למיטב ידיעתי גם זה עדיין לא נחתם.
נסי לפנות להסתדרות העובדים בנגב אולי יהיה להם מידע נוסף בעניין.
את יכולה גם להתקשר למעסיק ולציין שאם הוא ישלם לך, הוא יהיה זכאי לתבוע ממס רכוש את התשלום הנ"ל בתוספת 32%, אך עליו לעשות זאת עד ל 15/6 שזה המועד האחרון להגשת תביעות כאלו, צייני בפניו שאם לא יעשה זאת ובמידה ויחתם ההסכם הקיבוצי, אתתתבעי אותו ואז הוא יצטרך לשלם לך, אך יפסיד את השיפוי שיכל לקבל מהמדינה בגלל שאחר את המועד האחרון להגיש בקשה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן