האם הפיצויים שלי ירדו בגלל ירידות בבורסה, ומה החוק אומר על כך?

|

פיצויים מופחתים-(נא להתייחס להודעה זו ולא לבאה אחר

אשמח לתשובה 16/12/08
ב -29.6.08 עזבתי את החברה שעבדתי בה (חב' בת של בנק פועלים) וזאת בסיכום שאני מקבלת את הפיצויים וכל המגיע לי. ואכן קיבלתי דוחות מהמעסיק שלי שבהם היה מפורט מה מגיע לי מחב' הביטוח לגבי הפיצויים . לפני חודש וחצי הגשתי לביטוח שלי את הטפסים המאושרים ממס הכנסה (לאחר שהגשתי להם טופס 161 א וכו'). לפני מס ימים קיבלתי לחשבון את הכסף המגיע לי אבל 7,000 ש"ח פחות.
בביטוח טוענים שבגלל הירידות בבורסה סכום זה ירד.
שאלותי הן:
1. האם אכן הדבר? הפיצויים ירדו בעקבות ירידות בבורסה?
2. האם החברה שעבדתי בה אמורה להשלים לי את החסר לפי החוק?
או שאין חוק זכותה להחליט מה שרואה לנכון?

פיצויים מופחתים דיני עבודה

עו"ד אקרמן לילך 16/12/08
שלום רב, השאלה הזו טרם נדונה בפסיקה ולאור המגמות האחרונות סביר שתדון בקרוב באופן כללי לדעתי:

אם את חתומה על סעיף 14 אז זה אומר שאת מקבלת את מה שיש בקופה והמעסיק לטא מחוייב להשלים לך ואז אין זה הוגן להעניש לא את המעסיק ולא אותך ולדעתי ביה"ד יפסוק שבמצב כזה אין על המעסיק להשלים.

אם את לא חתומה על סעיף 14 אז על המעסיק להשלים את הסכום הקיים בקופה לסכום המגיע עפ"י חוק, בסיטואציה הזו באם בסכום שהופרש קטן בשל הירידות בבורסה לדעתי ביה"ד יכריע בהתאם לגובה ההשלמה שיש לבצע וכו' או שיגיע לפתרון ביניים של השלמה חלקית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן