מהן ההגנות החוקיות על עובדת בטיפולי פוריות במקרה של פיטורים?

|

פטורין בעת טפולי הפרייה

סיגל 19/03/08
אני עובדת 4 שנים בחברה בתפקיד נהולי .לפני חצי שנה התחלתי טפולי פוריות והודעתי על כך למנהלת משאבי אנוש .
לפני שבועיים זמנו אותימ לשיחת שמוע לפהי פטורין בה נאמר לי על כוונת החברה לסגור את מחלקתי עקב צמצומים .
הם הבהירו לי שי שבכוונתם לפנות לתמת לאשר את פטורי .הבאתי להם מסמך מרופאת המשפחה שלי על תחילת הטפול 8.07 ועל כך שהטיפול האחרון היה ב 11/07.אשור זה לא סיפק אותם
שאלתי -
1. ע"פי חוק איזה אשור עלי להביא ?
2. לפי החוק- 150 יום מותר לפטר מהטפול האחרון ב11/07 או טפול אחרון בתום השנתיים ?

טיפולי פוריות

עו"ד רענן קריב מנהל 19/03/08
זה נוסח חוק עבודת נשים בנושא זה:

לא יפטר מעביד עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה לפי סעיף 7(ג)(4) או (ג1), לפי הענין, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם היעדרות כאמור; הוראת סעיף קטן זה תחול גם לגבי עובד או עובדת שהם הורים לילדים מבני זוג קודמים, העוברים טיפולים כאמור בסעיף קטן זה לקראת ילדם הראשון או השני מבן הזוג הנוכחי; הוראת סעיף קטן זה לא תחול על מעביד, לגבי עובד או עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותם מעבודה אצלו או באותו מקום עבודה, לפי הסעיף האמור".

האישור הוא לגבי מועד סיום הטפול האחרון. ההגנה היא עד תום 150 מההיעדרות האחרונה. אם חלפו שנתים מיום ההיעדרות הראשון ההגנה לא חלה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן