האם אני זכאי לדמי אבטלה לאחר עבודה זמנית בזמן הודעה מוקדמת?

|

עבודה בזמן הודע ה מוקדמת וזכאות לדמי אבטלה

עומר 19/06/10
עבודה בזמן הודע ה מוקדמת וזכאות לדמי אבטלה
שלום,
אני בן 31 – וקיבלתי הודעת פיטורים בתחילת חודש יוני 2010. לאחר תעסוקה רצופה באותו המקום של שנה וחצי.
מקום העבודה הבטיח לתת לי חודש מראש – כך שאני נחשב כעובד " החברה" עד ה 10/7/2010. כך שעד התאריך הזה אקבל משכורת כאילו אני עובד ואת כל הביטוחים הפנסיונים .
בזמן שנותר . בימים אלו אני מנסה להשתלב במיני עבודות שאינן קשורות לתחום עבודתי האחרון או מה שלמדתי כמו מלצרות וכו'. אינני מתכן להישאר בהם זמן רב .
שאלתי:
1. האם ב 10/7/2010 אוכל לסיים לעבוד ב"כל" העבודות הזמניות – ואז לגשת לחתום?
2. האם אני זכאי לדמי אבטלה.
3. האם ידרשו ממני מכתב פיטורים מהעבודות הזמניות – חלקיות שאותן אני עושה ?
4. האם היותי עובד בעבודות זמניות – חלקיות אלו יפגע בזכאותי לדמי אבטלה – החל מהיום שהפיטורים נכנסים לתוקף ?

דמי אבטלה

אורנה 19/06/10
שלום לך,

מומלץ להרשם פעם אחת בשירות התעסוקה לקיבוע זכאותך לדמי אבטלה ולחזור בתום קבלת התשלום עבור הודעה מראש להרשמה באופן שוטף.
במקרה זה לא תהיה מניעה בהמשך עבודות זמניות,שיהיו מעבר להרשמה ראשונה.
הנ"ל כדי לא לפגוע בזכאותך לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 ימים לאחר פיטוריך שכן,תחילת עבודה מייד עם סיום עבודה קודמת(גם אם מדובר בעבודה זמנית)יכולה להשפיע על זכאותך לדמי אבטלה ותדרש למכתב פיטורין.

הכנסות שיהיו בתקופה בה אינך נרשם באופן שוטף בשירות התעסוקה,
אינן חייבות בדווח,אולם,עם ההרשמה באופן שוטף והמשך הכנסות מעבודה,עליך לדווח עליהן על מנת שיקוזזו מדמי האבטלה המשולמים לך.

תוכל לעיין בקישורים מטה מאתר שירות התעסוקה(ראה "עבודה מתאימה"/סירוב ועוד...) וביטוח לאומי בנושא אבטלה.

בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן