איך ניתן למכור דירה שהתקבלה בירושה מבלי לפגוע בפטורים אחרים?

|

פטור דירה שנתקבלה בירושה

אנונימי 21/06/12
יש לי שתי דירות שאני מעוניינת למכור, כאשר אחת מהם היא דירה שהתקבלה בירושה ואני זכאית לקבלת פטור לפי נתוני המוריש, האם יש מניעה למכור קודם את הדירה הראשונה בפטור לפי 49ב1 ומיד לאחר מכן להשתמש בפטור של דירה שהתקבלה בירושה?

פטור במכירת דירה

עו"ד גיא ראשין 21/06/12
שלום רב,
בחוק קיימים מס' פטורים לדירות מגורים. הפטורים הנפוצים הינם הפטור במכירת דירה אחת ל-4 שנים (סעיף 49ב(1)), ופטור למכירת דירה יחידה (סעיף 49ב(2)). פטור לדירת ירושה (סעיף 49ב(5)) מקובל אף הוא.
מכירת דירת ירושה לפי סעיף 49ב(5) איננה מבזבזת פטור לפי סעיף 49ב(1) ואינה גורמת לספירה מחדש של תקופת 4 השנים (8 בעתיד).
מכירה של דירה יחידה שעה שאין יותר ולא היתה יותר מדירה אחת במשך 4 שנים, אינה דורשת המתנה בת 18 חודשים.היא אפשרית באופן מיידי לפי סעיף 49ב(1). זאת כיוון שמגבלת המתנת 18 החודשים בין מכירה למכירה, חלה רק על מכירות לפי סעיף 49ב(2). לכן לאור כל האמור לעיל מומלץ למכור קודם דירה בפטור לפי 49ב(5) (דירת ירושה) וכאפשרות שניה למכור בפטור לפי סעיף 49ב(1). רק בסוף לבקש פטור סעיף 49ב(2). מעבר לכל אלה רצוי להזכיר את הוראת השעה אשר תקפה עד סוף שנה זו ומאפשרת מכירה של 2 דירות בפטור [שאינו "שורף" פטור לפי 49ב1] ובלבד ששוויה של כל דירה אינו עולה על 2.2 מליון ש"ח.
בכל מקרה, מוצע להיפגש עם עו"ד לפני ביצוע מכירה זו או אחרת.

בברכה,
עו"ד גיא ראשין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן