מה הרוב הנדרש לזיקת הנאה בין שתי חלקות בפרויקט חניון משותף?

תמ"א בחלקות סמוכות וזיקת הנאה

יובל 14/07/22
שלום רב,
בבנין הסמוך לנו חתמו על תמ"א הריסה ובניה. נציג הבנין פנה לנציג הבניין שלנו כדי שנצטרף לפרויקט במטרה ליצור חניון משותף. נראה שהם טפילים על גבנו והיזם מתנהל בצורה בריונית.
השאלה מה הרוב הנדרש לזיקת הנאה בין שתי החלקות כדי ליצור את הפרויקט המשותף? מישהי אמרה שלי שנדרש 100% הסכמה פה אחד (להבדיל מ80 אחוז לפרויקט התמ"א עצמו) והיזם טוען שזה לא נכון. אני חושד שכל זה נובע מהרצון שלו לקבל את הפרויקט בלי שנראה יזמים אחרים בשל היתרונות לכאורה בחניון המשותף
אשמח להבהרה בעניין. 

זיקת הנאה לבניין סמוך

עו"ד הדר פינק טבת מנהלת 17/07/22

שלום, יובל

זיקת הנאה הינה זכות במקרקעין, אשר כלל הנראה נובעת במקרה שציינת מדררישות רשויות התכנון. נראה, על פניו, כי חניון משותף הוא אינטרס של שני הצדדים.

עם זאת, בהחלט רצוי שתבחנו את האופציה של פרוייקט משותף על ידי מייצגים מטעמכם, שיבדקו את האינטרסים שלכם בלבד, במובחן מהבנין הסמוך. 

כאמור, לא הייתי פוסלת את הפאשרות של שיתוף פעולה רק בגלל שהפניה באה מהצד השני, חבל להחמיץ הזדמנות להניע פרוייקט, רק מתוך חשיבה של "לצד השני יוצא מזה יותר ממני". א. זו טעות אסטרטגית, ב. בהחלט יתכן שזו טעות עובדתית, כי לכם יצא יותר מזה. בדקו דברים בראש פתוח.   

בהצלחה

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום תמ"א 38

מורד הזמיר 7, חיפה

077-4049484

Hadar@tevetlaw.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן