מה הסיכויים שלי לביטול רישום פלילי או סגירת תיק בעקבות גניבה בסופר פארם?
סיכויי לביטול רישום פלילי/ סגירת תיק
א
13/10/12
ביום שלישי נכנסתי לסופר פארם וקניתי מוצר (אני קניתי כמה וכמה מוצרים בזמן האחרון וכל פעם שביקשתי דוגמית נאמר לי שאין להם כרגע בגלל תקופת החגים, אני רגילה לקבל דוגמיות קטנות כאלו בקניות או לפמים שולחים בדואר דרך פייסבוק) ביקשתי מהדיילת דוגמית והיא אמרה י שאין לה כלום שוב, עשיתי מעשה מטומטם מאוד וחצוף מאוד, הוצאתי דוגמית מתוך אריזת מתנה, מדובר באריזות עטופות שיש שם מוצר או 2 יקרים מאוד (במקרה הזה 530 שח) וסביבו כל מיני דוגמיות ומוצרים מוקטנים, לפעמים אם קונים מוצר יקר נותנים במתנה ארנק קטן ובתוכו המוצרים האלו. אני מבינה כמה זה היה מטומטם מצידי אבל באותו רגע לא חשבתי, בכל מקרה הקבט עצר אותי אמר שהרסתי לו את החבילה, למרות שאחר כך הוא פשוט החזיר את זה בחזרה, קרא למשטרה, אני הצעתי לו לשלם על כל האריזה אבל הוא אמר "אני מציג את זה להנהלה ומראה שעשיתי את העבודה שלי, מחיאות כפיים לי". גם אחת המנהלות משמרת שהייתה שם אמרה תשלמי וזהו ופעם הבאה תבקשי מדיילת שתרשום את הטלפון שלך וכשיהיו דוגמיות שתתקשר אליך, גם השוטר שהגיע הציע לו שיקבל ממני תשלום וזהו אבל הוא לא ויתר והגיש תלונה, עוכבתי לחקירה לאיזה 4 שעות ואני לא מבינה בדיוק אך אני חושבת נפתח תיק או רישום פלילי. אני כמובן הסברתי את המקרה לחוקר והציעו לי לפנות לקצין בכיר בבקשה לסגור את התיק, פניתי אליו אבל הוא רק אמר שיבדוק את הנושא. אני רוצה לציין שאין לי עבר פלילי בכלל! אני בחיים שלי לא גנבתי ובטח שלא מוצר שלם, אני סטודנטית ועובדת בבנק ועברתי שורה של מבחני אמינות. כרגע אני בפניקה ובהיסטריה, אני פשוט "מתחרפת" ולא יודעת מה לעשות , עברתי את ההשפלה הכי גדולה שבן אדם יכול לעבור, אני עדיין לא מעכלת את ההשפלה והבושה שעברתי, אני מאוד מאוד מפחדת שגם אם לא יעצרו אותי אני כבר לא אמצא עבודה נורמלית יותר בחיים בגלל העבר הפלילי, כמו כן יש לנו קרובים בחול ותיכננתי לאחר סיום לימודי (זאת שנה אחרונה) לנסוע לשם לתקופה לעבוד או להמשיך ללמוד ואני מפחדת שכבר לא אוכל, ואם זה יקרה לא אוכל להסתיר זאת יותר ממשפחתי ואני מבועתת מהמחשבה שהם יגלו זאת. אני מבינה ומודעת לכך שעשיתי טעות חמורה ומתחרטת מאוד ואכן זאת נקראת גניבה אבל לאור העובדה שאין לי שום סוג של עבר פלילי, לפי הניסיון והידע שלכם מה יקרה לי? מה הסיכיים שהתיק יסגר או יחמק לגמרי? קראתי על זה המון והבנתי שאפשר לסגור תיקים ולמחוק אותם ואם כן תוך כמה זמן כל זה יקרה? בבקשה אם תוכלו לפרט בתשובתכם אודה מאוד אני באמת בפניקה, מאז לא הלכתי לעבוד וביום ראשון עם תחילת הלימודים לא אלך כי אני כל היום רק חושבת על זה, האם כדאי לי לפנות לעוד פלילי כבר מעכשיו?
P.S- מתנצלת על האורך...
P.S- מתנצלת על האורך...
סגירת תיק חקירה
עו"ד איתמר סיון
מנהל
13/10/12
שלום רב, אם המתלונן לא יחזור בו, יכול להיות שיוגש כאן כתב אישום. יש סיכוי מסוים שלא יוגש כתב אישום, אך בשל העמדה המוזכרת, לא מדובר בסיכוי גדול מאוד. הייתי מציע לפנות לעורך דין כבר בשלב זה. יהיה קשה יותר לעורך דין לפעול כדי למחוק כתב אישום לאחר שיוגש, מאשר למנוע את עצם הגשתו של אותו כתב אישום, לטעמי. בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה
יואל
13/10/12
את יכולה לפנות לתחנת המשטרה בא נחקרת ולברר האם התיק נסגר ש או עבר לתביעה המשטרתית. ככל שהתיק עבר לתביעה המשטרתית את יכולה לפנות אליהם בבקשה שלא להגיש כתב אישום (אפשר להיעזר בעו״ד). ככל שיוגש כתב אישום כאן כבר כדאי להיעזר בעו״ד ולהגיש בקשה לחזרה מכתב אישום. לגבי הרישום הפלילי רק מעט מאוד גופים יכולים לראות את הרישום הפלילי. לציין כי התיק שנפתח לך רשום כממתין לבירור דין ותיק כזה יש רק למעט מאוד גופים רשות לראות רישום כזה ואין סיבה שהוא ישפיע על יציאה לחו״ל וקבלת ויזה
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
