איך מתמודדים עם טענה על אי צירוף נתבעים בתביעה בבית משותף?

|

נתבע שלא צורף

רן 13/06/13
הגשתי תביעה בשם בעלים של 4 דירות בבית משותף נגד בעלים של 24 דירות אחרות בבית המשותף, ובטעות נשמטו 2 בעלים נוספים שהיו צריכים גם להיות נתבעים. ב"כ הנתבעים לא העלתה את העניין בשום שלב עד לסיום ההוכחות. והנה, לאחר שהגשתי סיכומים, הגישה ב"כ הנתבעים סיכומיה, ואז היא טוענת לראשונה (בין שאר הטענות) שדין התביעה להידחות מהטעם שלא צורפו כל הנתבעים.
המפקח נתן לי אורכה להשיב לסיכומי הנתבעים. מה עושים ?

חסר פרטים

אליפז הנעמתי 16/06/13
ללא פירוט נושא התביעה לא ניתן לענות לך תשובה חד משמעית.
יש תביעות שלא חייבים לצרף את כל בעלי הדירות, ויש מקרים שכן חייבים.
אם לדוגמא אתה תובע כסף, אתה יכול לתבוע רק חלק מהכסף ורק מחלק הדירות הנתבעות, כי הן ממילא משלמות על פי חלקן הייחסי, וזה לא משנה להן אם כולם נתבעו.
מאידך, אם אתה רוצה שינתן פסק דין שעלול לפגוע גם בזכויות של שתי הדירות שלא נתבעו, בלי שנתת להן אפשרות לטעון את טענותיהם, הרי שזה כן עלול לשנות. ראה פסק דין זה שמסביר את העניין.
טענתך במצב כזה יכולה להיות שהנתבעים חייבים היו להעלות את העניין במסגרת בקשה לסילוק על הסף של התביעה, כבר ברגע קבלת כתב התביעה, ובטח שהיו חייבים להעלות זאת בכתב ההגנה שלהם, ומשלא עשו כן משמע לא ראו בכך פגם כלשהו, ומושתקים הם מלהעלות זאת בסיכומיהם.
אבל לא בטוח מה יחליט המפקח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי צירוף נתבעים לתביעה

עו"ד טל פינק שליש 16/06/13
לא ניתן להגיב במסגרת הפורום וליתן נימוקים לפעולה שנעשתה בתיק משפטי, מבלי להכיר את מלוא העובדות.

טל פינק שליש, עו"ד
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן