האם המעסיק היה מחויב להפריש לפנסיה רטרואקטיבית מהיום הראשון לעבודה?
ניכויים רטרואקטיבית
ליאת רביב
09/01/20
התחלתי לעבוד במקום עבודתי הקודם במאי 2018. פוליסת פנסיה היתה קיימת ולכן כעבור שלושה חודשים, אני מבינה שעל המעביד היה להפריש לי רטרואקטיבית למן היום הראשון. המעביד לא עשה כן. ביוני 2019 הודיע כי הוא מתחיל להפריש לפנסיה ומאז ניכה משכרי מדי חודש כ-500 ₪. מבדיקה שביצעתי מול מסלקת חברת הביטוח מסתבר שלמרות ניכויים אלו שולמה לפוליסה ע״י המעביד פעם אחת בודדת בספטמבר עבור אוגוסט 2019. פוטרתי וכעת המעביד ניכה משכרי האחרון באחת, וללא כל יידוע את החלק שלי עבור כל החודשים בהם לא בוצעו הפרשות. דהיינו ממאי 2018 עד ליוני 2015 שהם כ-5500₪. האם זה חוקי?? כיצד אני אמורה להתקיים? בנוסף, פוטרתי בעיצומם של טיפולי פוריות, אשר להם המעסיק היה מודע.
אשמח לתובנות מגובות בחוק,
תודה רבה
אשמח לתובנות מגובות בחוק,
תודה רבה
ניכוים רטרואקטיבית
עו"ד לילך אקרמן
מנהלת
13/01/20
שלום רב
לגבי הניכוי- אכן אין עם זה בעיה ולהפך המעסיק אף היה חייב לעשות זאת כל עוד אכן המעסיק אף הפריש במקביל את חלקו ובעצם כיום הקופה שלך מסודרת רטוראקטיבית מתחילת העסקתך.
לגבי הפיטורים במהלך טיפולי פוריות- על פניו מדובר בהליך לא תקין יש להבין ולבחון לעומק מה ארע וכן בטיפולים לאיזה ילד וכיו"ב ולבחון האם החוק והגנות הקיימות מכוחו חלות בעניינך
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
