האם חוקי להפחית טיפים משכר המלצרים בבית קפה לצורכי מיסים?

|

משכורות למלצרים

מלצרית 02/03/10
רציתי לשאול האם משכורות של מלצרים בבית קפה שמגיעות מהטיפים (בסוף כל משמרת מורידים סכום מסוים עבור כל עובד, את היתרה מחלקים ובסוף החודש הכסף למשכורות מגיע מהסכומים שהופרשו) - זה חוקי מבחינת מיסים? אם לא, למי ניתן לפנות? תודה!

מסריח מעצבן אבל חוקי

מישל 02/03/10
זה חוקי בתנאי שהטיפים נרשמים כהכנסה חייבת במס. המצב נוצר מכיון ששלטונות מ"ה רואים בטיפים חלק מהכנסות העסק ולכן הם דורשים שהטיפים ירשמו כהכנסה ומכיוון שבעל העסק לא מוכן לקחת על עצמו את תשלום המס הוא מוריד את הטיפים מהשכר שהוא אמור לשלם לעובדיו. נוצר מצב שהלקוחות לא יודעים שכשהם משאירים טיפ בעצם הם מסייעים לבעל העסק לשלם את שכר עובדיו. יש לציין כי יש מקומות בעיקר מסעדות שרושמים את הטיפים כהכנסה ומעבירים אותם למלצרים ובנוסף משלמים שכר.
אם זה מעניין אותך יש פס"ד מעניין של השופט אדלר בבימ"ש לעניני עבודה פסק דין בעניין ד.ג.מ.ב. אילת מסעדות בע"מ נ' ענבל מלכה עע 300113/98
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן