מה לעשות כאשר שכנים מונעים גישה למקלט בבניין משותף?

|

מקלט שנבנה עי אדם פרטי

מקלט 01/04/19
שלום,

סבא שלי גר בבנין בו ארבע דיירים בעל 2 קומות וחצר משותפת סביב הבניין.
בשנות השישים בערך סבא היה צריך לבנות מקלט שרשום על שמו ושייך לו כמובן שכולם רשאים להיכנס בעת הצורך. המקלט נמצא בחלקו האחורי של הבנין בחצר המשותפת. עם השנים המקלט הפך למחסן והשכן שגר מתחתיו ״השתלט״ על חצי החצר ריצף , שם שער בכניסה ועשה לו מעין כניסה פרטית לביתו. הגישה היחידה למקלט היא דרך החצר ״שלו״.

השאלה שלי היא כזאת אני סטודנטית לעיצוב אופנה וסבי הציע שאפנה את המקלט ואשתמש בו לצורכי הלימודים אך השכנים מאיימים להוציא צו מניעה ודורשים ממני לא לעבור דרך ה״גינה שלהם״ ושהם אינם מוכנים שאכנס למקלט מה עלי לעשות ומה החוק באמת קובע?

תודה רבה

מקלט

שיר 01/04/19

שאלתך מורכבת.

מה הרושם המקלט בטאבו?

מה נרשם לגבי המקלט בהיתר הבניה?


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

השתלטות על חצר משותפת

מיכאל שטרית 02/04/19
ככל ונמנע מסבך השימוש במקלט הרשום על שמו הרי שניתן לפעול בצורה משפטית לצורך הסרת המניעה. רצוי לפנות לייעוץ משפטי בעניין על מנת לבחון את זכויותיהם של הצדדים בנכסים השונים ולרבות במקלט
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן