האם יש אפשרות לתבוע את היזם על בעיות במעלית בבניין חדש?
מעלית בנין חדש
אפרת
17/06/12
אני גרה בבנין חדש (כמעט שנה) של 6 דיירים עם מעלית. לאחר חצי שנה שירות חינם שקיבלנו מחב' המעליות הגיעה התקופה שעלינו לשלם והתבהרו לנו כמה עובדות - המעלית שהינה מסוג MRL (ללא צורך בחדר מכונות) מגיעה קומפ' מחו"ל, רק החב' המתקינה יכולה לתת שירות ואחזקה, המחיר שנדרשנו לשלם הינו כפול (בדיוק) ממה שאמור להיות (עפ"י דברים לא רשמיים של נציגי חברות אחרות), וזאת לאחר שקיבלנו הנחה של כ- 20% מהחברה המתקינה. וכאן עולות כמה שאלות תמוהות: ראשית, מדוע יש לנו על הגג חדר מכונות ריק?! האם מישהו שינה את התכנית ברגע האחרון? שנית מדוע החליטו לספק מעלית יקרה יותר, כביכול? והאם זה חוקי לכבול אותנו לחברה אחת? שאלתי: האם יש לנו היום יכולת לתבוע את היזם / קבלן מבצע? מכיוון שמדובר בפרויקט של יותר מעשה בניינים - יש מקום לתביעה ייצוגית? האם זה חוקי עפ"י חוק המכר או אחר? והאם יש דרך לאנוס את חב' המעליות לגבות מאיתנו מחיר שוק הוגן ולא יותר?!
מעלית בניין חדש
עו"ד שזר תומר
17/06/12
אפרת שלום,
התשובות לשאלות ששאלת נמצאות בחוזה המכר מול הקבלן, צריך לבדוק אותו ולראות על מה בדיוק חתמתם בעניין המעלית.
על פניו, מהכירותי חוזי קבלן, והעובדה כי משום מה, אזרחי מדינת ישראל לא נעזרים בשירותי עו"ד שהם קונים דירה מקבלן -מצבך המשפטי לא פשוט.
תומר שזר, עו"ד ומגשר
מנהל הפורום.
התשובות לשאלות ששאלת נמצאות בחוזה המכר מול הקבלן, צריך לבדוק אותו ולראות על מה בדיוק חתמתם בעניין המעלית.
על פניו, מהכירותי חוזי קבלן, והעובדה כי משום מה, אזרחי מדינת ישראל לא נעזרים בשירותי עו"ד שהם קונים דירה מקבלן -מצבך המשפטי לא פשוט.
תומר שזר, עו"ד ומגשר
מנהל הפורום.
האם התקדמת? יש לנו אותה בעיה.
יוסף
15/12/16
היי! רציתי לדעת אם התקדמת בענין המעלית. גם אנחנו עברנו לפרויקט (10 בנינים, 3 קומות, 6 משפחות בכל בנין), עם מעלית יוקרה שלא ידענו מזה מקודם. לא הוזכר בשום מקום בחוזה או במפרט טכני את סוג המעלית (MRL). החברה הבלעדית של המעלית דורשת 7200 ש"ח לשנה "דמי אחזקה". אנחנו לא בבנין מפואר או שכונה של עשירים. האם מצאת שום דרך לתבוע את הקבלן? תודה!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי