איך יכול זוכה לפי צוואה להתחקות אחרי נכסי העזבון מבלי למנות מנהל עזבון זמני?

מנהל עזבון זמני

יוסי 28/11/12
אני אביו של מנוח זוכה עפ"י צוואה. הוגשה התנגדות בשאלת פרשנות בלבד (לענין החלוקה בין הזוכים) אין מחלוקת לגבי תקפות הצוואה. אני מעוניין שינתנו שמטרתם להתחקות אחר נכסי העזבון. כגון: משרד התחבורה, מגרש שיש לו זכויות בו וכן צווים כלפי אשתו של המנוח שהיא לא זוכה עפ"י הצוואה(בנקים- שיש לה בהם חשבונות בנק (שהרי למנוח מחצית בהם מכח חוק יחסי ממון), משרד התחבורה, רכב שנרכש ותמורתו שולמה מהחשבון המשותף וכו') כי נראה שיש דברים אשר בידיעתה והיא לא מגלה. ביהמ"ש טוען שעל מנת להתחקות אחר נכסי העזבון אני מחוייב להפקיד סכום ניכר שקבע לשם מינוי מנהל עזבון זמני. האם לא מוכרת בפסיקה זכותו של זוכה עפ"י צוואה להתחקות אחר נכסי העזבון, מבלי שיחייבו אותו לעשות זאת דווקא באמצעות מנהל עזבון זמני, דבר שכרוך בהוצאה כספית?

התחקות אחרי נכסי עיזבון ונכסים משותפים עם בת הזוג

עו"ד מיקי חשמונאי מנהלת 29/11/12
יוסי שלום,

אתה שואל למעשה שתי שאלות שונות :
1. האם אתה יכול להתחקות אחרי נכסי העיזבון, כדי לדעת איזה רכוש היה ע"ש המנוח - זאת אתה יכול לעשות בצו של ביהמ"ש, שיורה לצדדים שלישיים לתת לך מידע ביחס לנכסי המנוח.
2. האם מגיע לכם, כיורשים, חלק מהרכוש הרשום ע"ש אשתו של המנוח, מכח חוק יחסי ממון - וזאת עליך לברר במסגרת תביעה של העיזבון (היורשים) לאיזון משאבים, נגד האלמנה, ואז לקבל צווים ביחס לרכושה של האלמנה.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום דיני משפחה

שד' מוריה 15, חיפה

04-8517771

Law@m-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן