כיצד מתחלקות הוצאות התחזוקה לאחר פרויקט פינוי בינוי?

חלוקת הוצאות חניה רובוטית

מיכל48 16/08/25
שלום,
 
אנחנו באמצע תמא הריסה ובניה. יהיה לנו מתקן רובוטי עם זכות שימוש בו. לאחד מבעלי הדירות יש 2 חניות. כיצד ישולמו הוצאות החניה ? האם לפי העיקרון הכללי של שטחי רצפת הדירות או שיעשה חישוב נפרד לגבי הוצאות החניה והוא יחוייב כפול ?
 
תודה
מיכל

כיצד מתחלקות הוצאות התחזוקה לאחר פרויקט פינוי בינוי?

עו"ד ליאור רובין מנהל 17/08/25

שלום מיכל,

 

במסגרת פרויקט פינוי בינוי בו הורסים את הבניין הקיים ובונים בניין חדש, יש תהליך של רישום הבניין החדש בטאבו (רישום בית משותף).

כחלק ממסמכי הבית המשותף יש את התקנון אשר מסדיר את היחסים בין הדיירים לבין עצמם.

אופן נשיאת ההוצאות הדרושות לתחזוקתו התקינה של הרכוש המשותף לפי התקנון הוא לרוב יחס שטח הרצפה של הדירה אל שטח הרצפה של כל הדירות, יחס זה מהווה את שיעור ההשתתפות ברכוש המשותף.

 

התנאים אשר ירשמו בתקנון צריכים לקבל ביטוי במסגרת ההסכם פינוי בינוי ובמיוחד לעניין מתקנים מיוחדים. לרוב, יש התייחסות למתקני חניה ומתקנים אחרים אשר צפויים לשרת את חלק מהדיירים ולא את כולם (מהווה רכוש משותף). אופן חלוקת ההוצאות צריך לקבל ביטוי במסגרת ההסכם ולאחר מכן בתקנון הבית המשותף. ככל ומתקן החניה צפוי לשרת את כל דיירי הבית ואין צורך לתת לך ביטוי ייחודי בתקנון אז ההוצאות יתחלקו כפי שמגדיר התקנון.

 

לשאלתך, נשיאת ההוצאות לפי כמות מקומות החניה צריך לקבל ביטוי בתקנון הבית המשותף כנגזרת מהסכם הפינוי בינוי.

 

בהצלחה,

ליאור

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום התחדשות עירונית

אברהם פצ'ורניק 7, נס ציונה

054-4405604

lior@rubin.law

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן