זמן קורונה: איך נגן על זכויות היוצרים שלנו כשהעובדים כותבים את התוכנה מהבית?

זכויות יוצרים כשעובדים מהבית

אופיר 30/04/20
שלום,



אנחנו חברת תוכנה שמעסיקה מתכנתים שכירים ופרילנסרים. בעקבות ההנחיות שלחנו את כל העובדים לעבוד מהבית. נראה שגם לאחר ההקלות מרבית העובדים שלו ימשיכו לעבוד בבית. איך מגינים על זכויות היוצרים שלנו כשהעובד מייצר תוכנה בעבודה מהבית שלו?

זמן קורונה: איך נגן על זכויות היוצרים שלנו כשהעובדים כותבים את התוכנה מהבית?

עו"ד גיא קדם מנהל 30/04/20
שלום רב אופיר,



 כשעצמאי או פרילנסר יוצר יצירה, הוא בעל זכות היוצרים הראשון, אלא אם הוסכם אחרת עם המזמין במפורש או במשתמע.



כשעובד יוצר יצירה, המעסיק הוא בעל זכות היוצרים, אם העבודה נוצרה לצרכי העבודה ובמהלכה, אלא אם הוסכם אחרת במפורש או במשתמע.



המעסיק נשאר בעל זכות יוצרים גם אם העובד עובד מהבית כל עוד העבודה נעשית לצורך העבודה ובמהלכה.



בכל מקרה, מאחר שהצדדים רשאים להסכים אחרת גם בעל פה וגם בהתנהגות, וכדי למנוע מחלוקות או אי הבנות, מומלץ לחתום מראש על הסכם מסודר שקובע במפורש מי בעל הזכויות בנסיבות הקיימות.



שים לב, שבמקרים מסוימים חובה לתת קרדיט ליוצר (עצמאי או שכיר) גם אם אינו בעל הזכויות וגם אם הזכות הועברה למזמין או למעסיק.



תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן