כיצד זכויותיה של אישה חסויה משפיעות על דיור חלופי בתכנית תמא 38?

זכויות אישה חסויה בתכנית תמא 38

נוי 12/03/19
שלום לעו"ד
אני אפוטרופוס על חסויה .
אישה עם נכות 100 .(נפשית ושכלית) לא מוגבלת מבחינת ניידות.
האשה עברה טראומה לפני 10 שנים נהרג בעלה בתאונת טרגית.
הסתגרה והתכנסה בעצמה מאז האסון .
לאחרונה עם שיתוף שירותי הרווחה היא עוברת שיקום תעסוקתי במוסד מיוחד לכך,
ומקבלת חונכת בביתה לליווי ,שיחות והדרכה.
הבניין שלה אמור להתחיל בניה בתוכנית תמא 
1.האם החסויה זכאית לקבל דירה חלופית במשך זמן הבניה בתמא 38.(שנה וחצי לערך)?.
מכיוון שהיא קשורה נפשית לאופן סידור הרהיטים בבית ,וחשוב לה עד מאוד שזה ישאר כמות שהוא ולא מסכימה שיכנסו זרים לביתה ,וחשוב לה פעם ביום שעה או שעתיים לבקר בביתה.
2.האם יש מקום לדרוש שזה לא יבוא על חשבון הדירה שלה?
.תודה מראש


דירת חסויה

עו"ד אילן הלוי מנהל 17/03/19

שלום נוי


אני מבין מהשאלה כי מדובר בפרויקט של תמ"א 38/1, קרי - תוספת קומות וחיזוק הבנין. באופן רגיל הדיירים לא מתפנים מהבנין במקרה כזה, אבל כמובן חשוב לדעת על מה חתמתם וגם מתי נחתם ההסכם. אם החתימה עליו החלה לפני אוק' 2018 אז אין זכות לדיור חלופי במצב שלה, כמובן למעט אם הוסכם אחרת בינכם.


מה שאני מציע - אם טרם חתמו על ההסכם (אם היא חסויה החתימה היא על ידי האפוטרופוס באישור בית משפט) אז תחכו שיגישו נגדכם תביעה כ"דייר סרבן" בפני המפקחת על רישום מקרקעין. שם תעלו את מה שכתבת ואני מניח שהיא תמציא פתרון טוב לחסויה.


אם חתמתם כבר - יש כאן בעיה ובמקרה כזה מציע להתיעץ פרטנית עם עו"ד.


מבין השורות אני מבין שהציעו לכם לקבל דמי שכירות ושהיזם יקבל לידו את דירת החסויה לצורך השכרתה. אם כך - זו התקדמות והמחלוקת הכספית צומצמה לכמחצית דמי השכירות לכל התקופה. תראו אם יש מקום לשכנע אותו לא להשכיר את הדירה שלה (אני מבין שזה חשוב לכם) ואולי להוריד סכום קטן בדמי השכירות המשולמים.


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן