כיצד ניתן לקבל החלטות באסיפת דיירים כשלא כל הדיירים נוכחים?

וועד בניין

נטי 24/04/19
שלום
אני גרה בבנין משותף. סהכ 6 דיירים. 3 דיירים גרים בשכירות ולכן אין שיתוף פעולה באסיפות לוועד מה שגורם להזנחת הבניין. האם ניתן לקבל החלטות באסיפת דיירים כשלא כל הדיירים נוכחים?

הנוכחות הנדרשת לצורך קבלת החלטה

עו"ד לילך עתני מנהלת 28/04/19

שלום נטי,

ככל שקיים בבניין תקנות מוסכם יש לפעות בהתאם להוראותיו. אם לא קיים תקנון מוסכם או אין בו קביעה לעניין זה יחולו הוראות התקנון המצוי, ולפיהן ניתנה התשובה.

כל עוד קיום האסיפה פורסם לפחות 4 ימים לפני קיומה ניתן לקבל החלטות גם אם נוכחים רק מחצית מבעלי הדירות. ניתן גם לקבוע בהודעה כי ככל שלא יהיה מניין חוקי במועד שנקבע תתקיים האסיפה בשעה מאוחרת יותר ובמקרה כזה היא תהיה חוקית בכל מספר משתתפים.

יחד עם זאת יש לזכור שלא ניתן לקבל החלטה הפוגעת בזכויות בעל דירה או המטילה עליו תשלומים שאינם חלק מהתחזוקה התקינה של הרכוש המשותף אלא בהסכמתו.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום נדל"ן

דרך מנחם בגין 150, תל אביב

03-6091011

Lothnay@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן