האם הרעה מוחשית בתנאי העבודה משפיעה על חובת ההודעה המוקדמת?

|

הרעה מוחשית בדיני עבודה

מיכאל 22/10/17
סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה עובד 3 שנים.
ע"פ חוזה העבודה היה אמור לקבל כל שנה תוספת שכר הקבועה בסכום והכל בחוזה העבודה כתוב.
בשנה השניה המעסיק לא היה מוכן לתת לו את שכתוב בחוזה אלא מה שהוא רצה לתת והעובד בזמנו ובלית ברירה הסכים וקיבלת העלאה פחותה והמשיך לעבוד.
בנוסף ע"פ החוזה בסיום עבודה שני הצדדים צריכים לתת חודשיים עבודה הודעה מוקדמת.
תחילת שנה שלישית הגיע והמעסיק לא מוכן לקיים את מה שנרשם בחוזה ולא מוכן לבצע עדכון שכר כלל וכלל מכל מיני טענות כאלו ואחרות שאינן כלל רלוונטיות לתפקוד העובד, נהפוכו אפילו רוצה לקצץ לו בשכר ולהחזיר אותו ליום הראשון לעבודה בשכר.
האם במידה שהמעסיק יפטר אותו ו/או שהעובד יתפטר לפני זה יהיה חייב העובד לתת חודשיים הודעה מוקדמת? חודש? או בכלל ? כי הרי מדובר בהרעה מוחשית של תנאי העבודה .
האם יש פס"ד מעניין בנושא זה
תודה



הרעה מוחשית בתנאי העבודה

עו"ד עדי אורן פריאנטי מנהלת 23/10/17
מיכאל בוקר טוב, אני לא חושבת שהיום אחרי שהעובד הסכים (בלית ברירה או שלאו), לאי עדכון השכר ע"פ ההסכם כי המדובר בהרעת תנאים מוחשית המזכה את העובד בהתפטרות בדין פיטורים. במיוחד לאור העובדה שציינת כי הוא ביקש עדכון שכר, המעסיק סירב והוא נשאר בעבודה.
וכן במידה ואחד מהצדדים ירצה לסיים את יחסי העבודה - יש לתת הודעה מוקדמת של חודשיים.  

בברכה, 



עדי אורן פריאנטי, עו"ד

מנהלת פורום דיני עבודה



שדרות ירושלים 18, אשדוד.

טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן