כיצד ניתן להוכיח קיבול של תנאי חוזה מול חברת תקשורת?

|

הוכחה לתנאים

הדר 07/06/20
שאלתי בפורום לגבי הוכחה לתנאים של חוזה מול חברת תקשורת. מודה לך על תשובתך ,אך לא לחלוטין ברור לי אם התנאי הזה התקיים (קיבול).

הצטרפתי בתנאים מסויימים למסלול אינטרנט טלויזיה. חוייבתי בסכום גבוה יותר. פניותיי כמובן לא נענו. חשבתי לתבוע את החברה בתביעות קטנות אך הם החלו בהליכים נגדי בטענה שאני חייבת להם כסף(כיוון שבשלב מסויים לאחר שהתייאשתי הפסקתי את התשלומים בכ.האשראי והצטרפתי לחברה אחרת).

מצאתי מספר הקלטות של שיחות מאוחרות עם הנציגים,אך לא את שיחת ההצטרפות (לא בטוחה שהקלטתי אותה ואם כן הטלפון מאותה תקופה שבק חיים ללא גיבוי :( )

בחברה טענו שהם לא מוצאים את השיחת הצטרפות אך שלחו לי מייל כשהצטרפתי.

רק לאחרונה מצאתי מייל ובו כתובים תנאים שהם בפירוש לא תנאי ההצטרפות שלי. מדובר בתיבת דוא"ל ישנה שאיני משתמשת בה כמעט,אך יתכן שהיתה רשומה אצלהם כי הייתי מנויה לפני שנים רבות באותה חברה.

לעומת זאת מצאתי מייל אחר בדוא"ל רלוונטי,מאותו תאריך אך הוא אינו מציג את הפרטים אלא מברך אותי על הצטרפותי ומפנה אל אתר החברה ל"אזור האישי" (מן הסתם מעולם לא נכנסתי אליו).

האם אחד מהשניים מהווה "קיבול"?

אדגיש שמעולם לא הייתי מאשרת את התנאים שכתבו במייל ולא שלחתי מייל אישור ).

אני יודעת בוודאות שלא הסכמתי לתנאים שהם מציגים והדרך היחידה להוכיח זאת היא באמצעות שיחת ההצטרפות (שלטענתם לא נמצאה). זה היה בסוף שנת 2015 ולכן לא זכור לי איך הייתי ככ שאננה ולא הקלטתי או תעדתי את התנאים להם הסכמתי בהצטרפותי.



האם בית המשפט יתייחס לדברי? האם בית המשפט יכול להורות להם להציג את שיחת ההצטרפות? ומה אם ישמיכו לטעון שהיא לא נמצאה?

קיבול בדרך של מעשה-חברת תקשורת

עו"ד צבי מונדשיין מנהל 08/06/20

הדר שלום ובוקר טוב,

ישנם מספר דרכי קיבול וביניהם הוא קיבול בדרך של מעשה. אם השתמשת בשירותי החברה לאחר ההתקשרות ביניכם, הרי שבהחלט ניתן לראות בכך קיבול התנאים.

את טוענת שהתנאים שחתמת עליהם הם לא התנאים שהוקצו לך בפועל. 

כמובן שכל התכתבות ביניכם תעזור לך להוכיח את צדקתך.

השאלה היא האם את רוצה ללכת בדרך של הגשת תביעה שיכולה להיות מתישה.

אני הייתי מציע לך קודם כל לנסות להגיע איתם לפשרה, אני מניח שהסכומים אינם גבוהים.

אם לא יעזור, לשלוח להם מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים.

מניסיון, החברות הגדולות אינן אוהבות להתעסק עם תביעות של אנשים פרטיים. 

כמובן שביהמ"ש רשאי לבקש מהחברה להציג כל הוכחה שברשותה לתנאים שנקבעו ביניכם, זו דרישה בסיסית. אין מצב שלחברה לא יהיה רישום דיגיטלי או אחר להסכם שנחתם ביניכם.

בברכת הצלחה


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

050-7767113

Zvimondlaw1@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן