האם יש מקום לתבוע את המעביד או את חברת הביטוח בעקבות שינוי בפוליסה?

|

האם יש מקום לתבוע ?

מני 18/07/08
שלום.
אני מבוטח בביטוח תאונות אישיות קבוצתי דרך מקום העבודה שלי כאשר המעביד משלם חלק מהפרמיה וגם אני 40% .הפוליסה נעשתה ונחתמה בין חברת הביטוח למעביד והמבוטחים הם עובדים לפי רשימה מצורפת .
לאחר שהייתה לי תאונה - דרכים ונשארתי נכה התברר לי כי הפוליסה שונתה לאחרונה ואינה מכסה יותר תאונות דרכים , הוכנסה החרגה בפוליסה ללא ידיעתנו והסכמתנו המבוטחים . הפוליסה הוחמרה לרעתנו מבלי לידע אותנו , לאחר שביקשתי את הפוליסה החדשה מהמעביד מצאתי כי ההגבלה - ההחרגה רשומה בצורה כזו שקשה להבחין בה .
כשפניתי למעביד ושאלתי מדוע לא הודיע לי או למבוטחים על ההחרגה בביטוח ביחס לשנה שעברה ענה לי כי בביטוח קבוצתי אינו חייב לקבל את הסכמת המבוטחים ועשה זאת לטובתנו על מנת לא להגדיל את הפרמיה .
שאלתי : האם המעביד צודק ? האם חב' הביטוח לא הייתה צריכה להודיע למבוטחים על ההחמרה ?
האם יש מקום לתבוע את הפוליסה על הנכות שלי ?
אם כן את מי תובעים , את המעביד או את חב' הביטוח או את שניהם גם יחד ?
תודה

שינוי בפוליסה קבוצתית

עו"ד גיא כהן מנהל 20/07/08
שלום מני
באתר משרד האוצר- תחום ביטוח תוכל למצוא את כל הוראות המפקח על הביטוח הנוגעות בין היתר לפוליסה קבוצתית.
ייתכן שתוכל למצוא שם חלק מהפתרון.
אני לא נתקלתי בפסק דין במקרה כזה.
כמובן שעומדת לרשותך זכות התביעה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן