האם עיכוב בהרשמה לשירות התעסוקה פוגע בזכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה?

|

דמי אבטלה

רינת 09/11/10
שלום לאחר חמישה חודשים מהלידה התפטרתי לצורך טיפול בילד , לפי מה שאמרו לי עלי להמתין 90 ימים המתנתי 90 יום ולא ידעתי שעלי להתייצב ישירות עם ההתפטרות לפחות פעם אחת ואז להמתין עכשיו אינני זכאית כי אין לי מספיק ימים לפני ההתפטרות עבדתי 4 שנים ועכשיו לפי חישוב של 18 חודש אחורה פספסתי בגלל אי הבנה , אני חותמת כבר חודשיים ולפי מה שחישבתי בבגלל ההמתנה אין לי מספיק ימים מה לעשות ?

תביעה לבית הדין

עו"ד אושרת שפונט 11/11/10
רינת שלום,
על כל החלטה של המוסד לביטוח לאומי ניתן להגיש תביעה/ערעור לבית הדין האזורי לעבודה. מומלץ כי תעשי כן. הינך זכאית לפנות ללשכה לסיוע משפטי, שם יבחנו סיכויי התביעה וככל שיש סיכוי, ינתן לך עו"ד על מנת שייצג אותך בבית הדין. שימי לב למועדים הקבועים, המופיעים על גבי החלטת המוסד לדחות תביעתך לדמי אבטלה.
בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תקופת אכשרה לדמי אבטלה

אורנה 12/11/10
שלום לך,

מוסיפה לתשובתה של עו"ד אושרת שפונט,

עיכוב בהרשמה בשירות התעסוקה לא פגע בזכויותייך לדמי אבטלה,
מאחר וחופשת לידה וחודשיים חל"ת ראשונים(בהם מחוייב מעסיקך בתשלום דמי ביטוח עבורך) נכללים במנין הימים לתקופת אכשרה לדמי אבטלה.
עיכוב של 3 חודשים=90 ימים לא פוגע בזכויותייך לדמי אבטלה ועדיין את במסגרת 18 החודשים בהם יש לך 15 חודשים לבדיקת 360/300 ימים
המחושבים לעובד בשכר חודשי לפי 30*12 ימים=360
המחושבים לעובד בשכר יומי/שעתי לפי 25*12=300 ימים.

ראי בהרחבה בקישור מטה.

הגישי תביעה לדמי אבטלה ובהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן