אכן, שאלה קשה

|

ביטול דיון

רותי 14/01/10
דיון בתיק פלילי המתנהל כנגד בעלי לשעבר התבטל בבוקר יום הדיון בשל מחלתה של אחת מחברות הרכב השופטים.
אני , כמתלוננת, דואגת להגיע לכל הדיונים והתובע מטעם המדינה בתיק יודע זאת. באותו יום הוא לא טרח לידע אותי והגעתי לבית המשפט לשווא. (נסיעה של שעתיים וחצי). כפי שהתברר לי , התובע ידע על הביטול ב 8 בבוקר. כך שהיה לו מספיק זמן להודיע לי שכן הדיון נקבע ל 14:00.
התיק , באופן כללי מתנהל כך שבמשך 3 שנים התקיימו 5 (!!!!!!!!!!!!!!!!) דיונים בלבד. נכון- בית המשפט קבע המון מועדים לדיון אך בכל פעם הסניגור מצא דרכים לבטל את הדיון או לדחות אותו (תירוצים עלובים כמו עצורים בבית משפט אחר, פנצ'ר, מוות של הסבתא של הנאשם, כשהדיון היה בתוך השבעה ולא ביום הקבורה, וכו וכו)
וכאן שאלתי. ברור לי לגמרי שלפי חוק נפגעי עבירה אינני זוכה לזכויותיי. השאלה- מה אני יכולה לעשות? כמה שדיברתי עם הפרקליט הרגשתי שאני עומדת בפני שוקת שבורה . הוא מזלזל בי ונראה כי התיק שאגב, יש בו עבירות אינוס קשות , תקיפה בנסיבות מחמירות ואלימות , איננו מעניין אותו . מה אני יכולה לעשות כדי לעצור את עינוי הדין הזה???????

אכן, שאלה קשה

שאול אמרני, עו"ד 14/01/10
שלום;

אין זה נכון שכנפגעת עבירה את חסרת זכויות. יש חוק מיוחד המעגן את זכויותיו של נפגע עבירה. יחד עם זאת, נכון לומר גם זכות אחת אין לנפגע עבירה והוא שותפות בהליך הפלילי. את ההליך הפלילי מנהלת המדינה וקורבן העבירה אינה צד להליך זה. אם כי הוא זכאי להביע דיעה לעניין הסדר טיעון, שחרור מוקדם וכיו"ב.

אינני יודע על סמך מה את קובעת שהפרקליט (אני מניח שאת מתכוונת לתובע) מזלזל בך. יכול להיות שהוא שכח להודיע לך בדבר דחיית הדיון, יכול להיות שהוא ביקש מגורם שלישי להודיע (מזכירה) וזה שכח וכיו"ב.

מכל מקום, לא התובע מנהל את סדר יומו של בית המשפט אלא השופט. אם השופט מצא לנכון לדחות את הדיון, הרי שזו החלטתו ולא של התובע. ספק אם התובע יכול לעשות משהו. מן הסתם גם הוא רוצה לסיים את התיק.

אין ספק שהמשכות משפט במשך שלוש שנים אינו סביר, בעיקר בשל מיעוט הדיונים שהתנהלו עד כה. בקצב הזה ספק אם התיק יסתיים בפרק זמן סביר, וכנראה זו בדיוק המטרה של הסנגור שלו.

יתכן ואת צריכה עורך דין שייצג את האינטרסים שלך ויתכן שכדאי לך להתייעץ עם מרכז נוגה המגן ומייצג קורבנות עבירה. כי קשה לי לתת לך סיוע משפטי קונקרטי לבעייה ידועה כרעה החולה של בתי המשפט.

דרך אגב, לאחרונה פרסה נשיאת בית המשפט העליון הנחיות לשופטים בנוגע לדחיית דיונים. אולי, הנחייה זו תיושם בשלבים הבאים של הדיון המשפטי. יתכן ועורך דין שייצג אותך או אם תקבלי יעוץ ממרכז נוגה, ידאג לשים סוף לסחבת הזו.

לגבי התנהלות התובע, קשה לי להבין בדיוק מה מנחה אותו. אולי יש מקום לפנות לממונה עליו בפרקליטות. אך אם תבחרי לעשות זאת, כדאי שתבססי את טיעוניך על עובדות ולא על תחושות. יחד עם זאת עליך לקחת בחשבון שיחסו אליך אחרי הפניה, לא יהיה קל וספק אם כדאי בכלל לנקוט בהליך זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן