איך ניתן לממש זכויות בגין ימי מחלה בתקופת הריון כאשר המעסיק מסרב לעבודה מהבית?

|

בהריון:מעסיק מסרב לאפשר עבודה מהבית בהמלצת רופא

הילה 14/12/11
שלום עו"ד סיגלית,
אני בתחילת שליש שני של הריון.עובדת בחברת הייטק במשרה בכירה,משרה מלאה. מקום עבודתי נותן לכל עובד 25 ימי מחלה לניצול בשנה-כאשר על ימים אלו יש שכר מלא.ניצלתי את כל הימים. אני כבר חודשיים לא בעבודה -בעקבות חולשות גדולות מ-א-ד,הקאות,תחושת התעלפות,סחרחורות ולחץ דם מאד נמוך.
בהמלצת רופא בכיר נכתב: "ממליץ על קיצור שעות העבודה או עבודה מהבית". אופי תפקידי מאפשר עבודה מהבית ואני אכן עושה זאת לעתים (בלי קשר להריון)-העבודה היא מול מחשב.
עבדתי חודש וחצי מהבית, בצמצום משרה ממלאה לחלקית.
שבוע שעבר הודיע לי המעסיק (בשיחת טלפון) שהוא לא מוכן לכך יותר ושאני אפסיק לעבוד עד שארגיש טוב ואוכל להגיע למשרד.הוא לא מוכן שאמשיך לעבוד מהבית!
אני לא יכולה להגיע למשרד כי בין המשרד לבית שלי מדובר בנסיעה של כשעה/שעה וחצי לכל כיוון-דבר שאני לא מסוגלת לעשות במצבי הרפואי.
זה לא בטוח בכלל לנסוע שעה ברכב,בכביש מהיר כשאני עם סחרחורות חזקות וחולשה.
שאלותיי הן:
איזה אפשרויות עומדות לפניי? חודש הבא לא תהיה לי משכורת...ואף אצטרך לשלם כסף על הרכב שברשותי (מס).
אני מוכנה לעבוד מהבית,כ- 6 וחצי שעות ביום.
[1] האם מעסיקי נוהג כשורה?
[2] האם יש לי דרך לקבל כסף מביטוח לאומי? השלמה?
[3] האם הימים שאני בבית נחשבים כימי מחלה או כחופשה ללא תשלום?

המון תודה לך ויישר כוח!

מימוש זכויות בגין ימי מחלה בתקופת ההריון

עו"ד סיגלית שאלתיאל 15/12/11
שלום לך,

שאלתך מורכבת ואינה מתאימה למענה אחראי ומקצועי במסגרת הצרה של הפורום.

אדגיש, תחילה עלייך לברר את סוגיית דיני העבודה במישור יחסי העבודה בינך למעסיק. מציעה כי תלבני סוגיה זו עד תום אצל המומחים בפורום דיני עבודה (מימין).

לאחר שתקבלי הנחייה מפורטת כיצד לנהוג מול המעסיק, חזרי לפורום ואנסה להשיבך בהתאם לעובדות הרלבנטיות.

בהצלחה ובריאות טובה,

סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן