0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

שותפות עסקית – היבטי מיסוי

17/08/09 | מאת: עו"ד גל בורשטיין | 8,358
שותפות עסקית – היבטי מיסוי

החלטתם לצאת לדרך ביחד – לשותפות עסקית אמיתית!

  1. מה חשוב לקחת בחשבון?
  2. איך תגנו על העסק שלכם – מעצמכם!
  3. איך תדעו שאתם מוגנים באמת, מהדברים שלא מדברים עליהם (עכשיו)!

מהי שותפות עסקית

שותפות עסקית מורכבת ממספר חברים אשר החליטו לחבור יחדיו ולהקים עסק לשם רווח כלכלי.

כל החברים בשותפות עסקית מסכימים, עת קמה השותפות, להמשיך בדרך משותפת, אשר עתידה לא ידוע. שותפות עסקית יכולה להסתיים, מחד, תוך מימוש הרעיון הראשוני לשמו חברו אך מאידך, יכולה להסתיים באופן פחות אופטימי – מצב של הפסדים וכישלונות, מקצועיים ככלכליים.

חשוב לזכור כי שותפות עסקית היא ישות משפטית לכל דבר ועניין- יש לה חובות ויש לה זכויות ועל כן יכולה היא לבצע עסקאות מול גורמים חיצוניים.

שותף מוגבל

שותפות עסקית אשר חבר בה שותף מוגבל היא סוג מסויים של שותפות המוגדר בפקודת השותפויות.

החוק מבצע אבחנה חדה בין שותפות עסקית בה החברים הם שותפים רגילים, גם אם לא שווים בחלקם, לבין שותפות עסקית בה חבר שותף מוגבל, אחד או יותר.

שותף מוגבל יהיה אחראי אך ורק לסכום אותו השקיע ולא מעבר לכך, תוך שיש התחשבות במעמדו מבחינת שאר השותפים וחלוקה תואמת של הרווחים בין השותפים האחרים לבינו.

שותפות עסקית אשר חבר בה שותף מוגבל, חייבת לדווח על כך לרשם השותפויות, ולהודיע כי היא 'שותפות מוגבלת' תוך פירוט של מספר השותפים המוגבלים בה וסכום ההון בו חייב כל שותף מוגבל.

שותפות עסקית – חלוקת רווחים

כאשר מוקמת שותפות עסקית, המטרה העיקרית היא לשאוף להשגת רווחים גדולים ככל האפשר, הדבר מתאפשר כמובן תוך שאיפה עצמאית של כל שותף למקסום הרווחים של השותפות בכלל ושלו בפרט.

חלוקת הרווחים בשותפות עסקית אינה חייבת להיות שווה בין החברים – יכולה להיות חלוקה התואמת את השקעת החברים. חבר שישקיע הון גדול יותר או ישקיע עבודה מאומצת יותר, יזכה לנתח גדול יותר של רווחים ולהיפך.

יש כמובן לקבוע מראש ותוך חתימה על הסכם שותפות של הרווחים, כדי למנוע מחלוקות בעתיד. פקודת השותפויות קובעת כי מקום בו לא נקבע מראש הסכם שותפות לחלוקת רווחים בין החברים בשותפות עסקית – יחולקו הרווחים לפי אחוזי ההשקעה של כל שותף, קרי, שותף שהשקיע הון גדול יותר, יזכה לרווחים גדולים יותר מסך כל רווחי השותפות.

יש מקרים בהם כמדברים על מיסוי רווחי שותפות יש צורך בביצוע של 'הרמת מסך' – כלומר, לא מסתכלים על השותפות כגוף אחד, אלא מגיעים אל השותפים, כל אחד בפני עצמו.

שותפות עסקית – מיסים…מיסים…..

להלן מספר סוגי מיסים עיקריים בהם חבה שותפות עסקית:

עסקה בין השותף לשותפות:

מכירות זכות בשותפות – כאשר מחליט אחד מהשותפים למכור את זכויותיו בשותפות העסקית לגורם חיצוני, יחושב לאותו שותף רווח הון, כלומר, קביעת עלות הזכות אשר הוא אוחז בה אל מול התמורה בעבור אותה זכות. יש לבדוק כמה השקיע אותו חבר בשותפות העסקית, כמה הוציא וכמה הרוויח באותו זמן נתון. השותפות העסקית תחשב במקרה של עסקה שכזאת כישות נפרדת לצרכי מס.

הגישה המצרפית:

חוק מס ערך מוסף – אינה מחייבת את רישומה של השותפות, החוק רואה את החברים בשותפות כישות אחת יחד עם השותפות עצמה. החברים הם אסופה הפועלת יחדיו ונקראת שותפות עסקית. החוק מכיר בשותפים אחראים ביחד ולחוד לכל פעילותה העסקית של השותפות העסקית.

גישת הישות הנפרדת:

פקודת מס ההכנסה – ס' 63(א)(1) לפקודה קובע כי יש לראות את חלקו של כל שותף בנפרד, מתוך ההכנסות של השותפות העסקית. כל שותף צריך לדווח על רווחיו והפסדיו ואין לראות את השותפות העסקית כגוף מאחד של השותפים בה.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן